Galerii: vormelihooaeg algas Hamiltoni ülemvõimuga, Vettel hädas

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel pühapäeval on kavas F1 Austraalia GP. Hooaja esimesed vabatreeningud kuulusid Lewis Hamiltonile, samas kui tema suurim rivaal, Sebastian Vettel, oli silmnähtavalt plindris.

Teise vabatreeningu tulemused
Teise vabatreeningu tulemused Foto: F1.com

Hamilton näitas kiireimat aega mõlemal vabatreeningul ja seda nii võistluse kui ka kvalifikatsiooni simulatsioonis. Tema kõige lähemaks konkurendiks oli reedel Red Bulli mees Max Verstappen. Teine Red Bull ehk kodupubliku ees kihutav Daniel Ricciardo oli alles kaheksas, kuid tema kiireim ringiaeg läks punase lipu tõttu lörri.

Sebastien Vettel oli alles viies ja kaotas Hamiltonile üle poole sekundi. Sakslase probleemide suurust näitas ka see, et ta jäi ka kõige pehmematel rehvidel ringiajas alla tiitlikaitsja kõvematel (ehk aeglasematel) rehvidel sõidetule.

Kolmandat aega näitas Hamiltoni meeskonnakaaslane Valtteri Bottas, kes kompis Albert Parki ringrajal oma Pirelli rehvide pidavuse piire, kui käis mitmel korral rajalt väljas. Kõige dramaatilisem liivavälja äestamine juhtus mehel esimesel vabatreeningul ja selles oli oma süü ka rahvuskaaslasel Räikkönenil. Nimelt andis Ferrari mees Bottasele teed ja läks kurvi laia kaarega, kuid Bottas ei osanud seda ette näha ja valis sarnase trajektoori. Kokkupõrke vältimiseks keeras ta oma Mercedese turvaalale.

Kahe vabatreeningu peale nägi ka üht punast lippu, kuid seda ei toonud välja ükski piloot vaid ringrajalt pääses valla üks ajamõõdusüsteemi juhe, mille rajajulgestajad stardisirgelt ära koristama pidid. Tiimidele polnud tegu meeldiva pausiga, sest rikkus ära paljud võistlussimulatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles