Eesti jalgpallikoondis tõuseb Saksamaaga Euroopa rekordit jagama

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev (vasakul) on liitumas Eesti koondise sajaliste klubiga, kus teiste hulgas ees ootamas ka tema kälimees Aleksandr Dmitrijev.
Konstantin Vassiljev (vasakul) on liitumas Eesti koondise sajaliste klubiga, kus teiste hulgas ees ootamas ka tema kälimees Aleksandr Dmitrijev. Foto: Tairo Lutter

Kui Konstantin Vassiljev jookseb homme Eesti jalgpallikoondise särgis Jerevani pallimurule, tõuseb Eesti «sajaliste klubi» liikmete arvestuses Euroopa edetabelis jagama esikohta maailmameister Saksamaa endaga.

Tänase seisuga on sinisärgis vähemalt sada mängu pidanud 12 pallurit (Reim, Kristal, Oper, Jääger, Klavan, Poom, Viikmäe, Piiroja, Kruglov, Lindpere, Dmitrijev, Zelinski). Maailma edetabelis jagatakse selle näiduga 7.-8. kohta, Euroopa pingerivis aga koguni 2.-3. kohta. Tabelitipp näeb välja järgmine: Saudi Araabia ja USA 17, Egiptus 14, Saksamaa, Iraak ja Mehhiko 13, Eesti ja Hispaania 12.

Homses maavõistluses Armeeniaga saab ülisuure tõenäosusega sajanda koondisemängu kirja keskväljamaestro Konstantin Vassiljev. Mis ühtlasi tähendaks seega, et Eesti tõuseb ülaltoodud pingerivis absoluutarvestuses jagama 4.-7. ja Euroopa siseedetabelis Saksamaa endaga esikohta. Seejuures on oluline lisada, et siin on arvestatud ka omaaegsed Lääne- ja Ida-Saksamaa koondislasi.

Samas on valitsev maailmameister Saksamaa ja eelmine tšempion Hispaania (kelle Eesti jätab seljataha) järgmise «sajalise» kirjasaamisele märksa lähemal. Sakslastel on tegevpalluritest Thomas Mülleril kirjas 89 ja Mesut Özilil 88 ning hispaanlastel Gerard Pique’l 93 maavõistlust, Eestil aga Sergei Zenjovil vaid 64.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles