Maratonitrio asub uut sinilindu püüdma, mis polegi nii kerge

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, EESTI 23MAR18
Fotol 
tl/Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA
Tallinn, EESTI 23MAR18 Fotol tl/Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rio olümpiamängude lõppedes ütlesid maailma meedia huviorbiiti tõusnud maratonitrio õed Lily, Liina ja Leila Luik, et soovivad natukeseks telefoni välja lülitada ning Eestimaa metsades pingeid maandada. Olümpiapisik ei kadunud aga kuskile – juba kahe aasta pärast soovivad sõsarad Tokyos taas kõrvuti stardijoonel olla. Ning seekord ka koos üle finišijoone tulla.  

32-aastased kolmikõed jõudsid Rio olümpial ka Guinnessi rekordite raamatusse, olles esimesed ajaloos esimesed kolmikud, kes jooksnud olümpiamaratoni. Distantsi lõpetasid aga kaks õde, sest Liina pidi 20. kilomeetril võistluse puusavigastuse tõttu pooleli jätma. «Loodan selle vea Tokyos parandada. Peab ikka lõpuni jooksma.»

Võrreldes kahe aasta taguse ajaga on olümpiale pääsemine seekord aga õdedel grammike raskem, sest kuigi olümpiale pääseb Eestist kolm naismaratoonarit, on konkurents sedapuhku tihedam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles