MMi rekordiomaniku karjääri lõpetas silmaprobleem: vahel mõtlesin, et äkki peaks end ära tapma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nigeeria jalgpalliliit

Femi Opabunmist sai 2002. aastal 17-aastasena jalgpalli MMi noorim mängija, kui ta astus Nigeeria särgis Inglismaa vastu murule. Opabunmile ennustati suurt tulevikku, kuid nelja aasta pärast oli tema karjäär lõppenud.

«Mängisin Inglismaa vastu – David Beckhami, Michael Oweni, Paul Scholesi. Kolm või neli aastat hiljem oli see lugu läbi. Ühel hetkel olin pilvedes, järgmisel hetkel lamasin maas.

«Ärkasin ühel hommikul ja avastasin, et ma ei näe hästi. Nägin hästi häguselt ning läksin silmaarsti juurde. Mulle öeldi, et mul on glaukoom (rohekae -toim) ning pean minema operatsioonile. Pärast seda jäi probleem aga alles. Nüüd näen vaid oma vasaku silmaga, paremaga ei näe ma samuti kõike. Aga tänan jumalat, et vähemalt midagigi näen.»

Opabunmi tunnistas, et jalgpallurikarjäärist loobumine oli talle piinarikas. «Vahel mõtlesin, et äkki peaks end ära tapma. Mõtled sellest eriti siis, kui näed, et sinu meeskonnakaaslased mängivad ikka veel. Vaatad neid ja valad pisaraid. Tunned end halvasti. Aga igas olukorras peab tugev olema.

Mõtlen palju oma minevikule. Mõtlen sellele, kuidas ma olin 2011. Aastal U17 MMil paremuselt teine väravalööja ning paremuselt kolmas mängija.»

Siiski leiab nigeerlane olukorras ka midagi positiivset. «Sain õppetunni, et kunagi ei tea, mis homne toob. Võisin öelda, et mängin jalgpalli väga kaua ja.. siis juhtub midagi ning see on lõppenud. Tõsi, ma teenisin palju raha, aga olen selle oma silma ravile kulutanud. Tahan noorematele mängijatele südamele panna, et nad peavad alati homsele mõtlema ning alati investeerima – ning minu loost õppima.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles