Blogi: turvaauto kinkis Austraalia GP võidu Vettelile (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel on Lewis Hamiltoni ees Austraalia GP liider.
Sebastian Vettel on Lewis Hamiltoni ees Austraalia GP liider. Foto: Asanka Brendon Ratnayake/AP/Scanpix

F1-hooaeg algas Sebastian Vetteli võiduga Austraalia GP-l. Tegelikult kiireimat minekut näidanud Lewis Hamiltoni esikohale sai saatuslikuks poolel võistlusmaal välja tulnud turvaauto - valitsev maailmameister pidi leppima teise poodiumikohaga. Kolmandana pääses poodiumile Kimi Räikkönen.

Lõppjärjestus: 1. Vettel, 2. Hamilton, 3. Räikkönen, 4. Ricciardo, 5. Alonso, 6. Verstappen, 7. Hülkenberg, 8. Bottas, 9. Vandoorne, 10. Sainz, 11. Perez, 12. Ocon, 13. Leclerc, 14. Stroll, 15. Hartley. Katkestasid: Grosjean, Magnussen, Gasly, Ericsson, Sirotkin

Enne sõitu:

Hooaja esimesele vormel 1 GP-le ehk Austraalia etapile stardib esikohalt tiitlikaitsja Lewis Hamilton (Mercedes). Teise aja sõitis kvalifikatsioonis välja soomlane Kimi Räikkönen (Ferrari, +0,664), kolmas oli Sebastian Vettel (Ferrari, +0,674), neljas Max Verstappen (Red Bull, +0,716) ning viies Daniel Ricciardo (Red Bull, +0,988).

Kolmandas kvalifikatsioonivoorus sõitis Bottas teise kurvi sisenedes vormeliga murule ning kaotas auto üle juhitavuse. Kuna tegu oli kiire kurviga, sai Bottase Mercedes tugevalt kannatada. Mees ise jäi aga terveks. Väljasõit kolmandas kvalifikatsioonivoorus tähendas soomlasele lõpuks kümnendat kohta.

«Alustasin kiiret ringi ning kasutasin esimesest kurvist väljudes laiemat sõidujoont. Sõitsin aga kurvi veidi liiga laiaks. Olin üllatunud, et kurv oli veel niivõrd niiske. Kaotasin seejärel auto tagaosa üle kontrolli. Proovisin asja veel päästa, kuid kõik juhtus nii kiiresti, et teha polnud enam midagi,» kommenteeris Bottas õnnetust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles