Kristjan Ilves täitis MK-sarjas hooaja eel seatud eesmärgi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves
Kristjan Ilves Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eilsel kahevõistluse etapil esimesena punktikohalt välja jäänud Kristjan Ilves saavutas hooaja viimasel MK-sarja võistlusel Saksamaa Schonachis 27. koha ning teenis neli punkti.

Ilves loovutas stardikohaga (11) võrreldes 16 positsiooni ning kaotas võitjale Akito Watabele kolme minuti ja 50,7 sekundiga. Jaapanlane edestas finišisirgel kustunud hüppevõistluse võitnud norralast Jarl Magnus Riiber 5,1 sekundiga. Viimase poodiumikoha hõivas kodupubliku rõõmuks sakslane Fabian Riessle, kes kaotas Watabele 48,1 sekundit.

Enne tänast austerlase Franz-Josef Rehrliga MK-sarja üldarvestuses 18. ja 19. kohta jaganud Ilves jäi kokkuvõttes 19. positsioonile, sest Rehrl saavutas tänasel etapil 14. koha punktid. Eestlane edestas kolme punktiga jaapanlast Go Yamamotot. Hooaja eel sõnas Ilves, et eesmärk on lõpetada 20 parima hulgas. Sellega sai ta hakkama.

Ilves teenis kogu MK-sarja hooajaga 12 070 eurot auhinnaraha. Jaapanis toimunud etapiga, kus ta saavutas teise ja neljanda koha, pistis Ilves taskusse 8500 eurot. Ülejäänud preemiakohad teenis ta Kuusamos (Soome) ja Seefeldis (Austria). Võrdluseks: MK-sarja üldvõitja Watabe kogus 113 760 eurot ning selles arvestuses teine sportlane Riessle 81 550 eurot.

Tänase võistluse esikümme:

Tulemused.
Tulemused. Foto: FIS

MK-sarja üldarvestus:

1. Akito Watabe (Jaapan) 1495

2. Jan Schmid (Norra) 1133

3. Fabian Riessle (Saksamaa) 1087

4. Johannes Rydzek (Saksamaa) 849

5. Jörgen Graabak (Norra) 830

6. Eero Hirvonen (Soome) 755

...19. Kristjan Ilves 264

...66. Karl-August Tiirmaa 6

Kokku teenis MK-punkte 73 kahevõistlejat

Enne murdmaasõitu:

21-aastane elvalane lendas Saksamaal Schonachis peetaval MK-sarja hooaja viimase etapi esimeses voorus 96 meetri kaugusele ning teenis sellega 117,6 punkti ja üheksanda koha. Esimese hüppevooru parim oli 101 meetri ja 126,8 punktiga norralane Jarl Magnus Riiber.

Teises voorus Ilvese hüpe sedavõrd hästi ei õnnestunud ning eestlane maandus 94,5 meetri kaugusel ning langes kahe koha võrra. Riiber tegi teises voorus koguni 107-meetrise õhulennu ning oli hüppevõistluse parim kahevõistleja.

Riiberi järel stardivad suusarajale jaapanlased Akito Watabe (+0.09) ja Yoshito Watabe (+0.57). Ilvese ette hüppasid ka Fabian Riessle (Saksamaa), Franz-Josef Rehrl (Austria), Maxime Lahuerte (Prantsusmaa), Eero Hirvonen (Soome), Bernhard Gruber, Lukas Greiderer (mõlemad Austria) ja Manuel Faisst (Saksamaa).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles