Videod: kaks Eesti vehklejat jõudsid GP-etapil kaheksa parema hulka, Lehis võitis kodulahingu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Kirpu
Erika Kirpu Foto: Tairo Lutter / Postimees

Epeevehklemise Budapesti GP-etapil jõudsid veerandfinaali Nikolai Novosjolov ja Erika Kirpu, kes poolfinaali ei pääsenud. Novosjolov sai kokkuvõttes kuuenda, Kirpu seitsmenda koha.

Kaheksa parema hulgas läks Novosjolov vastamisi Max Heinzeriga (Šveits), kellele kaotas 12:15. Kirpu kaotas veerandfinaalis itaallannale Mara Navarriale 8:15. 

Eestlastest pääses kaheksandikfinaali ka Katrina Lehis, kes alistas avaringis koondisekaaslase Kristina Kuuse. Lehis sai kokkuvõttes 12. koha, Kuusk oli 48. 

Avaringis konkurentsist langenud Julia Beljajeva sai 33. ja Irina Embrich 38. koha. Nelli Differt põhivõistlusele ei pääsenud ning leppis 66. kohaga.

Veerandfinaal:

Kaheksa parema hulgas läks Novosjolov vastamisi Max Heinzeriga (Šveits), kellele kaotas 12:15. Kirpu kaotas veerandfinaalis itaallannale Mara Navarriale 8:15. 

Kaheksandikfinaal:

Kolmandas ringis kohtus Novosjolov ungarlase Mate Tomas Kochiga ning teenis 15:8 võidu. Kaheksa parema hulgas läheb Novosjolov vastamisi Max Heiner (Šveits) ja Jinsun Jungi (Lõuna-Korea) vahelise matši võitjaga.

Kirpu jäi prantslanna Auriane Mallo vastu 11:13 kaotusseisu, ent suutis seisu viigistada ning lisaajal ka 15:14 võidu võtta! 

Katrina Lehis kohtus sinisel rajal Marie-Florence Candassamyga. Eestlanna oli samuti veel viimase perioodi alguses 5:7 kaotusseisus, ent läks siis paari torkega ette. 30 sekundit enne normaalaja lõppu suutis Candassamy viigistada ning võttis lõpuks 15:13 võidu.

2. ring: 

Novosjolov murdis kenasti 16 parema hulka, kui alistas teises ringis samuti Venemaa vehkleja Pavel Duhhovi 15:9. Kolmandas ringis kohtub Novosjolov ungarlase Mate Tomas Kochiga.

Kirpu jäi küll ukrainlanna Olena Krõvõtska vastu kaotusseisu, kuid suutis kolmanda perioodi hea vehklemisega ukrainlanna 15:13 alistada. Lehis kohtus rumeenlanna Maria Udreaga ning võitis teda 15:12. 

1. ring:

Juba avaringis läksid omavahel vastamisi Eesti vehklejad Kristina Kuusk ja Lehis. Lisaajal saavutas 12:11 võidu Lehis. Eesti esindajatest jõudis teise ringi ka Erika Kirpu, kes alistas avaringis ungarlanna Dorina Budai 15:8.

Turniir lõppes esimeses ringis lisaks Kuusele ka Irina Embrichi ja Julia Beljajeva jaoks. Embrich jäi 10:15 alla rumeenlannale Ana Maria Popescule, Beljajeva tunnistas poolatari Anna Mroszczaki 15:12 paremust.

Meeste turniiril edenes probleemideta teise ringi meie esinumber Nikolai Novosjolov. Tänu heale edetabelikohale otsepääsme põhitabelisse taganud Novosjolov alistas esimeses ringis venelase Dmitri Gusevi 15:10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles