Tormis Laine tegi Eesti mäesuusaajalugu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormis Laine
Tormis Laine Foto: Tairo Lutter / Postimees

17-aastane Eesti mäesuusataja sai Austrias Tiroolis toimunud Belgia juunioride meistrivõistlustel kolmanda koha, kaotades võitnud 28-aastasele belglasele Kai Alaertsile 1,15 sekundiga.

Laupäeval samuti Tiroolis peetud sõidus sai Laine kirja viienda tulemuse, kaotades võidutsenud Alaertsile 0,60 sekundit, vahendab ERRi spordiportaal.

Mäesuusatamises arvutatakse sportlaste FIS-punkte kahe kõige parema (ehk madalaima) tulemuse kokkuvõttes. Nädalavahetuse tulemus (23,70) kombineerituna märtsi alguses Santa Caterinas saavutatud punktidega (20,56) annavad Tormis Lainele keskmiseks 22,13, mis on Eesti mäesuusatamise kõigi aegade parim tulemus. 

Senised eestlaste madalaimad punktid (23,45), kuulusid Eesti ja USA topeltkodakondsust omavale Warren Cummings Smithile, kes sai säärase tulemusega hakkama 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles