Northug lõpetas 330 päeva pikkuse ootuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: CHRISTOF STACHE/AFP

Sellel hooajal vaid pettumust tundnud Norra suusataja Petter Northug sai lõpuks ka veidi rõõmustada, kui võitis Norra ja Rootsi vahel kulgenud 44 km pikkuse Flyktningerenneti klassikamaratoni ajaga 2:03.18. Northug võitis maratoni teist aastat järjest.

«Ma olen ikka nii mannetu, et mul on oma perekonna, sõprade ja sponsorite ees piinlik. Õudne!» sõnas Northug Dagbladetile. «Aga hooaeg on päästetud,»muigas ta.

Northug sai viimati võidurõõmu maitsta 29. aprillil 2017. aastal kui võitis Islandil Fossavatnsgangani maratoni. MK-etapi võitis kahekordne olümpiavõitja viimati 3. aprillil 2016 Drammenis.

Northugi järel lõpetas teisena Fredrik Riseth (aeg 2:03:20), kolmandana aga Pyeongchangis Norra teatemeeskonnaga olümpiavõitjaks tulnud Didrik Tønseth (aeg 2:03:21), kelle sõnul näitas Northug head kiirust. «Ta sai stardist hästi minema ning pidas lõpuni vastu.See oli päris muljetavaldav!»

Samas on jätkuvalt õhus küsimus, mis saab Northugist järgmisel hooajal. Tänavu tegi norralane MK-sarjas vaid ühe stardi, kui teenis kodusel Lillehammeri sprindivõistlusel 32. koha. Mäletatavasti läks ka mullune hooaeg norralasel aia taha.

Norra suusakoondise peatreeneri Vidar Løfshusi sõnul oodatakse, et Northug esitaks lähiajal selge plaani järgmiseks hooajaks. Norra suusaliit nimetab koondise aprillis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles