Tennisemaailm otsustas e-revolutsiooniga liituda

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue mängu kaanestaariks on Roger Federer.
Uue mängu kaanestaariks on Roger Federer. Foto: Cal Sport Media/Sipa USA/Scanpix

Aasta teisel suure slämmi turniiril, Prantsusmaa lahtistel, selgitatakse lisaks liivaväljakutele meistrit ka digitaalsel võistlusareenil. Esimest korda on tennise tippturniiril kavas ka espordi võistlused mängus Tennis World Tour, kirjutab Digital Sport.

Otsus on ühes mõttes revolutsiooniline, teises selgelt kantud kiirustamisvajadusest. Nimelt peavad turniiril osaleda soovivad mängurid käe soojaks saama Tennis World Touri demoversioonil, kuna eelturniirid algavad juba aprillis, mäng tuleb täisversioonis välja aga alles maikuus. Suur finaalmatš on kavas 25. mail, kui pärisväljakutel käivad parajasti kvalifikatsioonimatšid, ja seegi peetakse demoversioonil.

Erinevalt teistest suurtest spordiga seotud videomängudest nagu FIFA, NBA 2k või autospordis MM-sarjaga paralleelselt jooksvad F1 ja WRC ei ole vähemalt näiliselt Tennis World Tour otseselt seotud tennisemaailma katuseorganisatsioonidega ITF, ATP ja WTA. Küll aga on oma näo mängule andnud mitmed maailma tippmängijad nagu Roger Federer, Rafael Nadal ja Caroline Wozniacki.

Prantsusmaa lahtised ise saavad avalöögi 27. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles