MMi korraldusõigust ihkav Maroko proovib USA koolitulistamisi enda hüvanguks ära kasutada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MMi karikas.
Jalgpalli MMi karikas. Foto: Pavel Golovkin/AP

Maroko, kes ihkab korraldada 2026. aasta jalgpalli MM-finaalturniiri, loodab oma ainsat konkurenti ehk USA, Kanada ja Mehhiko ühistaotlust edestada eelkõige turvalisuse poolest.

Maroko jalgpalliliidu sõnul on erinevalt Ameerika Ühendriikidest nende riigis eraisikute valduses vähem tulirelvi, mis langetab oluliselt ohutaset. Maroko vihjas hiljuti USAs Floridas aset leidnud koolitulistamisele, kus hukkus 17 inimest. Lisaks andis Põhja-Aafrika riik teada, et suurturniiri korraldamiseks peavad nad uute staadionite ehitamiseks ja vanade renoveerimiseks välja käima 15,8 miljardit dollarit.

2026. aasta MM-finaalturniir on esimene, kus osaleb senise 32 koondise asemel 48 meeskonda. Kui USA, Kanada ja Mehhiko ühistaotlus rahuldatakse, oleks tegemist esimese korraga, kui finaalturniir toimuks kolmes erinevas riigis. Maroko pole kunagi varem jalgpalli MMi korraldanud, 2010. aasta MMi korraldajamaa valimisel kaotasid nad napilt Lõuna-Aafrika Vabariigile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles