F1-spetsialist: Mercedes kasutab salajast nuppu, mis suurendab nende ülekaalu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmut Marko koos Sebastian Vetteliga ajal, mil viimane sõitis veel Red Bulli ridades.
Helmut Marko koos Sebastian Vetteliga ajal, mil viimane sõitis veel Red Bulli ridades. Foto: GUSTAU NACARINO/REUTERS

Red Bulli F1-meeskonnas nõuandja rollis olev Helmut Marko sõnul on Mercedese ülekaal teiste ees tänavu mäekõrgune.

«Mercedes mängib konkurentidega,» ütles endine tippsõitja Marko F1i-com'i vahendusel. «Nad saavad mootori seadistusega valida, kui palju teisi edestavad. Melbourne'is tegid nad ilmselt valearvestuse ja edestasid liiga selgelt ülejäänuid.»

Marko viitab Austraalia GP ajasõidule, kus Lewis Hamilton edestas teiseks tulnud Ferrari pilooti Kimi Räikköneni enam kui poole sekundiga.

Marko kinnitas muuhulgas ka seda, et Mercedesel on autoroolil salajane nupp, millega saab mootoris panna käima n-ö peo. Taolist võimalust kasutatakse õigusteadustes doktorikraadi omava austerlase sõnul just kvalifikatsiooni otsustavatel hetkedel, mil edu kasvabki ülisuureks.

«Mercedese ülekaal on silmnähtav. Red Bulli Renault' mootori võimsus on võidusõidul 30 ja kvalifikatsioonis 55 hobujõudu väiksem kui Mercedesel. Oleme suutelised ehitama maailma parima auto, aga kui kaotame sirgel Mercedesele 8 kilomeetrit tunnis, on keeruline midagi teha. Sellised on hetkel lihtsalt tasemevahe,» lisas 74-aastane Marko.

Christian Horner, Helmut Marko ja Chase Carey.
Christian Horner, Helmut Marko ja Chase Carey. Foto: LaPresse/Photo4/LaPresse
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles