Martin Fourcade’i tabas suur tagasilöök

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade.
Martin Fourcade. Foto: Mikhail Tereshchenko/Mikhail Tereshchenko/TASS

Enam kui kümme aastat Prantsusmaa laskesuusakoondist ja Martin Fourcade’i juhendanud Stephane Bouthiax pani äsja lõppenud hooaja järel ameti maha, vahendab L’Equipe.

29-aastane Fourcade asus Bouthiax’ käe all harjutama 17-aastasena. Ta on selle ajaga teeninud seitse MK-sarja üldvõitja kristallgloobust ning tulnud viiekordseks olümpiavõitjaks ja 11-kordseks maailmameistriks.

Sportlane tänas oma pikaaegset treenerit sotsiaalmeedias. «Oled 12 aastat minusse rohkem uskunud kui ma ise. Aitäh, et oled mind nõnda hästi juhtinud ja kasvatanud. Aitäh sinu usalduse ja lahkuse eest. Aitäh kõige eest.»

Prantsusmaa meedia kirjutab, et Bouthiax teatas otsusest Prantsusmaa koondislastele pärast viimast, Venemaal peetud Tjumeni MK-etappi. Fourcade’iga rääkis Bouthiax sellest veidi varem. 

Viimastel aastatel Prantsusmaa koondises lasketreenerina töötanud Franck Badiou on samuti öelnud, et plaanib suurest spordist lahkuda, kuid praeguse seisuga pole seda ametlikult kinnitatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles