Bayerni arst: Guardiola ei hoolinud mängijate tervisest

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Foto: Andrew Couldridge/REUTERS

Müncheni Bayerni jalgpalliklubi 75-aastane arst Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahr kritiseeris teravalt klubi endist peatreenerit Pep Guardiolat.

Müller-Wohlfahrt ja Guardiola tegid Bayernis koostööd aastatel 2013-2015, kuid nende läbisaamine oli kõike muud kui suurepärane. 38 aastat Saksamaa suurklubis töötanud arst lahkus seetõttu töölt, aga naasis aasta hiljem, kui hispaanlasest juhendaja sealt Manchester City etteotsa siirdus. 

«Tema jaoks polnud meditsiinilised küsimused tähtsad. Teda ei huvitanud mängijate taastumine ega vigastuste ravimine. See läks minu filosoofiaga vastuollu,» sõnas Müller-Wohlfahrt väljaandele ZDF, lisades, et tulemus väljakul oli mängijate tervisest tähtsam.

Arst jätkas: «Ta ülehindas ennast ning arvas, et teab kõike kõigist paremini, aga ma olin tema jaoks liiga suur. Mul oli klubis suurepärane staatus. Ta ei kannatanud seda, et olin temaga sama tähtis ning kasutas igat võimalust, et mind välja süüa.»

Guardiola võitis Bayerniga kolmel järjestikusel hooajal Saksamaa meistrivõistlused ja kahel korral Saksamaa karikavõistlused. Aastal 2013 krooniti Bayern tema eestvedamisel klubide maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles