Fourcade ja Bö tegid MK-sarja ajalugu (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade ja Johannes Thingnes Bö.
Martin Fourcade ja Johannes Thingnes Bö. Foto: Mikhail Tereshchenko/Mikhail Tereshchenko/TASS

Eelmisel nädalvahetusel Venemaal Tjumenis lõppenud laskesuusatamise MK-sarja hooaega valitsesid prantslane Martin Fourcade ja norralane Johannes Thingnes Bö.

Kanged konkurendid «lubasid» 22 sõidust vaid viiel korral mõnel teisel laskesuusatajal võidurõõmu maitsta. Korra jõudsid poodiumi kõige kõrgemale astmele venelased Anton Šipulin ja Maksim Tšvetkov, austerlane Julian Eberhard ning norralased Henrik L’Abee-Lund ja Tarjei Bö.

Fourcade ja Bö lõid platsi puhtaks igal distantsil. Eraldistardist sõitudes kogusid nad võrdselt 108 punkti, sprintides Fourcade 348 ja Bö 382 punkti, jälitussõitudes Fourcade 396 ja Bö 364 punkti ning ühisstardist sõitudes Fourcade 250 ja Bö 222 punkti. Mitte kunagi varem polnud laskesuusatamise MK-sarjas kaks sama sportlast mahtunud kõigil neljal distantsil üldarvestuses kahe parema hulka.

Võrdluseks: eelmisel hooajal võitis Fourcade samuti kõikidel distantsidel kristallgloobuse, kuid teisena lõpetasid kolm erinevat sportlast (Šipulin eraldistardist sõidu ja jälitussõidu, Eberhard sprindi ja Simon Schempp ühisstardist sõidu arvestuses).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles