Salah tõi Kloppi 100. mängus Liverpoolile napi, aga magusa võidu!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Salah lõi võiduvärava 84. minutil Andy Robertsoni söödust.
Mohamed Salah lõi võiduvärava 84. minutil Andy Robertsoni söödust. Foto: Adam Davy/PA Wire/PA Images

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas teenis täna võidulisa Liverpool, kes alistas tasavägises kohtumises võõrsil Crystal Palace'i 2:1 (0:1). Ragnar Klavan polnud tänaseks mänguks üles antud.

Tabeli viimaste sekka kuuluv Crystal Palace asus kohtumist 13. minutil penaltist juhtima, kui täpne oli Luka Milivojević.

Liverpoolil õnnestus mäng enda kasuks kallutada teisel poolajal. Sadio Mane viigistas 49. minutil, võiduvärava lõi aga ei keegi muu kui Mohamed Salah 84. minutil.

Möödunud suvel AS Romast ostetud Salah on löönud tänavu 37 väravat, neist 29 on sündinud Inglise kõrgliigas. Selle numbriga on ta ka ülekaalukalt liiga suurim väravakütt. Teisel kohal paikneb vigastatud Harry Kane (Tottenham) 24 ja kolmandal Sergio Agüero (Man City) 21 tabamusega.

Jürgen Klopp oli täna 100. korda Liverpooli peatreenerina Inglise liigas ametis. 100 mängust on sakslane võitnud 54. 

Paraku sai Liverpool täna hakkama ka ühe negatiivse rekordiga. Nimelt sekkus 65. minutil väljakule Adam Lallana, kes tegi kohe jalalihasele liiga ja vahetati 70. minutil välja. Vaid paar kuud tagasi naasis poolkaitsja mäletatavasti ülipikalt vigastuspausilt.

Liverpool kerkis vähemalt ajutiselt liigas teiseks, olles kogunud 32 mänguga 66 punkti. Juhib Manchester City (30 mängu) 81 punktiga, kolmas on Manchester United (30) 65, neljas Tottenham Hotspur (30) 61 ja viies Londoni Chelsea (30) 56 punktiga. Kaks viimast kohtuvad homme omavahel.

Juba kolmapäeval ootab Liverpooli ees järgmine tähtis kohtumine, kui Meistrite liiga veerandfinaali avamängus võõrustatakse Manchester Cityt.

Liverpooli ja Crystal Palace'i mängijate tänavused väravad:

Liverpool: Salah 37, Firmino 23, Mane 15, Coutinho 12, Can 6, Oxlade-Chamberlain 4, Alexander-Arnold 3, Sturridge 3, Henderson 1, Klavan 1, Lovren 1, Matip 1, Milner 1, Van Dijk 1, Wijnaldum 1, omaväravaid 3.

Crystal Palace: Milivojevic 9, Sako 6, McArthur 5, Zaha 4, Benteke 2, Tomkins 2, Townsend 2, Van Aanholt 2, Dann 1, Loftus-Cheek 1, Sakho 1, omaväravaid 1.

Võiduväravale resultatiivse söödu andnud Andy Robertson tähistamas võitu koos meeskonnakaaslastega.
Võiduväravale resultatiivse söödu andnud Andy Robertson tähistamas võitu koos meeskonnakaaslastega. Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles