Absoluutseks tšempioniks ihkav Joshua välistas USA-s poksimise

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua
Anthony Joshua Foto: Andrew Couldridge/REUTERS

Cardiffis hinnanguliselt 78 000 pealtvaataja ees toimunud profipoksi üliraskekaalu suures tiitlimatšis alistas Anthony Joshua kohtunike häältega Joseph Parkeri.

Esmakordselt profikarjääris nii kaua poksinud Joshua teenis kohtunikelt ühehäälse võidu – 118:110, 118:110, 119:109.  Joshua valduses on nüüd nii WBO, WBA kui IBFi meistrivööd. Absoluutsest tšempionist lahutab teda vaid WBC meistrivöö, mis kuulub Deontay Wilderile.

«Ma tahan kas Wilderit või Tyson Furyt! Tooge Wilder ringi ning ma kustutan tema sädeme ära,» lubas Joshua pärast matši. Küsimusele, kas ta oleks valmis võitlema ka USA-s, vastas Joshua: «Mulle see huvi ei paku. Kõik need aastad on USA-s poksitud, inimesed on maksnud palju raha, et briti poksijaid seal näha. Aga me võime poksida Londonis või Cardiffis. Mina jään siia,» ütles Joshua.

Matši kaotanud Parker lubas kaotusest hoolimata tagasi tulla ning seda mõistagi tugevamana. «Ma ei kahetse mitte midagi. Tulen tagasi ning töötan veelgi rohkem. Tahaksin veel ühe võimaluse saada. Joshua on suur kutt ning oli täna parem kui mina,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles