Rooba leidis õnnetus hooaja lõpus ka midagi positiivset

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Rooba.
Robert Rooba. Foto: ERIK PROZES/

Rääkides lähiaja plaanidest, ütles Robert Rooba esimese hooga: «Nagu mu isa Jüri armastab öelda: igas halvas on alati midagi head.» Praegusel juhul pidas ta konkreetselt silmas, et JYPi soovitust varajasem langemine Soome liigas annab Roobale võimaluse liituda aegsasti Eesti koondisega.

«Nädala veel puhkan. Aga siis hakkan end uuesti vormi ajama ja liitun kindlasti MM-turniiriks Eesti koondisega. Liialduseta: mul on selle võimaluse üle väga hea meel,» lausus rahvusmeeskonna kapten.

Eesti mängib MMi esimese divisjoni B-grupis koos Ukraina, Jaapani, Leedu, Horvaatia ja Rumeeniaga. Turniir toimub 22.–28. aprillil Kaunases. Koondisega seotu oli Roobal JYPis juba varakult selgeks räägitud. «Klubi oli prioriteet number üks ja koondis number kaks. Kui JYP pääsenuks Soome liiga finaali, tulnuks MM-turniir mul seekord kindlasti vahele jätta,» kostis Rooba.

Vähe sellest, et vaieldamatu liider saab nüüd koondisele appi tulla, tal avaneb ka võimalus kaasa teha terve ettevalmistustsükkel. «Absoluutselt, see on väga oluline tegur. Pole ju saladus, et mu roll ja mänguaeg saab olema siiski sootuks teine kui klubis. Äärmiselt positiivne, et avaneb võimalus paar nädalat laagris koos kõigi teistega selleks etteasteks valmistuda, mitte tulla nii-öelda otse lahingusse. Ootan uut väljakutset suure põnevusega,» tõdes igal võimalusel sünnimaa esindusele appi tulev Rooba.

Kui MM-lahingud peetud, saab Rooba veidi pikemalt hinge tõmmata. Kuna klubis «uut võimu­» veel ametisse määratud ei ole, ei osanud ta ka öelda, millal tööandja enda juurde tagasi ootab, kuid arvas, et «see saab olema juunis».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles