Neuville: Tänak on Korsika rallil mu kolme põhikonkurendi seas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville koos kaardilugeja Nicolas Gilsouliga Monte Carlo rallil.
Thierry Neuville koos kaardilugeja Nicolas Gilsouliga Monte Carlo rallil. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP/SCANPIX

Hyundai rallimeeskonna sõitja Thierry Neuville lausus väljaandele Motorsport Monday antud intervjuus, et peab Korsika rallil enda suurimateks konkurentideks Ott Tänakut, valitsevat maailmameistrit Sebastien Ogier'd ja Kris Meeke'i.

«Mulle meeldivad asfaldirallid, sest minu meelest käib just seal õige võidusõit. Kui vea teed, on tagajärjed tavaliselt väga karmid. Aga samas ongi see väga põnev, sest pead sõitma äärmiselt täpselt ja läbima iga kurvi perfektselt. Kruusal võid vahel külg ees kurvi lennata, aga aga asfaldil tuleb sõita sajaprotsendilise täpsusega: seda nii pidurdamise, pööramise kui ka kõige muu puhul,» rääkis Neuville.

Konkurente loetledes märkis belglane, et Tänak on kindlasti kiire, Ogier samuti kiiremate seas ja Meeke samuti asfaldil osav. «Sain just Korsikal 2011. aastal esimese rahvusvahelise võidu, nii et sellel saarel on mu südames tähtis koht. Peamiseks komistuskiviks on siin sõitjale mõjuvad raskusjõud, mis tähendab, et ralli on füüsiliselt väga raske,» lisas Neuville.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles