Eesti noored olümpiale - stampmõtete ja klaaslagede purustamise projekt

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutuse «Noored Olümpiale» praegused stipendiaadid (vasakult): kiiruisutaja Marten Liiv, kahevõistleja Kristjan Ilves, vasaraheitja Anna-Maria Orel, aerutaja Joosep Karlson, judomaadleja Mattias Kuusik.
Sihtasutuse «Noored Olümpiale» praegused stipendiaadid (vasakult): kiiruisutaja Marten Liiv, kahevõistleja Kristjan Ilves, vasaraheitja Anna-Maria Orel, aerutaja Joosep Karlson, judomaadleja Mattias Kuusik. Foto: Katrin Uusoja

Kahevõistleja Kristjan Ilves ja kiiruisutaja Marten Liiv kuulusid Pyeongchangi taliolümpiamängudel vaieldamatult Eesti koondise edukate sekka – 21-aastased noormehed lahkusid Lõuna-Koreast karjääri parima tiitlivõistluste tulemusega. Ilves sai normaalmäe võistlusel 16. ja Liiv 1000 meetri distantsil 18. koha.

Juhus või mitte, aga nii Ilves kui ka Liiv olid möödunud talihooajal sihtasutuse Noored Olümpiale stipendiaadid, mis tähendas peale rahalise toe (10 000 eurot hooaja kohta) ka eritreeninguid vaimu tugevdamise spetsialistidega ning koolitusi (näiteks kuidas leida toetajaid, kuidas suhelda meediaga ja kuidas teadlikult oma kuvandit luua), kus osalemine on stipendiumi statuudi järgi kohustuslik ja mille tarbeks on sihtasutusel õigus kulutada kuni kolmandik stipendiumi kogusummast.

«Väikesel Eestil pole suurte riikidega sarnaseid ressursse, seega tuleb panustada tarkusele – kui ei saa jõuga, tuleb teha kavalalt,» põhjendab sihtasutuse ellukutsuja ja eestvedaja Paavo Pauklin, ametilt IT-ettevõtja. «Kristjani ja Marteni tulemused Pyeongchangis olid meile väga meeldiv tagasiside, sest viitasid, et teeme õiget asja ja panustame õigesse kohta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles