Jaanson naasis võistlustulle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson
Jüri Jaanson Foto: Ants Liigus

Paar nädalat tagasi tehti igiliikur Jüri Jaansonile ahvatlev ettepanek. Kas ta sooviks sõudmise karikavõistlustel üksikaerulisse neljapaati istuda?

45-aastane Jaanson ei lasknud seda endale mitu korda öelda. «Muidugi tahan!» kinnitas nädalas keskmiselt kuus tundi treeniv sportlane vaatamata sellele, et seekord tuli istuda harrastajate seltskonda. Kaaslasteks said endised klubikaaslased Oleg Vinogradov, Denis Nessõn ja Tamor Bakhoff.

Enne võistlust ei jõutud ühelgi treeningul paadi liikumistki proovida, rääkimata mingisugusest koostöö harjutamisest. Laupäeval finišeeriti neljandana. Alla jäädi vaid noortele koondislastele. «Õnneks pole mul enam sellist tunnet, et pean ilmtingimata võitma. Mul pole enam soovi lammutada. Tahtsin siin asjast rõõmu tunda. Omast tasemest maksimumi võtta!» muigas Jaanson.

See ei jää kahekordse olümpiahõbeda jaoks sugugi mitte viimaseks võistluseks. Juunis teeb ta koos kaheksapaadiga kaasa ka Moskva regatil. «Poisid ilmselt ei tea, kui kehvas seisus ma tegelikult olen, aga nende ettepanekust ei tahtnud keelduda ka,» lagistas Jaanson naerda.

Tulevikus ei välista mees ka veteranide tiitlivõistlustest osavõtmist.  «Ega ma kellelegi ära ei ütle, aga samas ise ühtki liigutust selle nimel ei tee. Kui korraliku pundi kokku saaks, siis miks mitte,» nentis ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles