Zlatani tagasitulekut Rootsi koondisesse segab ootamatu takistus

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS

Viimasel ajal on palju räägitud võimalusest, et Zlatan Ibrahimovic tuleb Rootsi koondisele MM-finaalturniiriks appi. Isegi kui mõlemad osapooled seda sooviksid, võib FIFA Ibrahimovici tagasitulekule käe ette panna.

Põhjus peitub FIFA eetikareeglites. Nimelt lõi Ibrahimovic käed äsja Maltal registreeritud kihlveofirma Bethardiga ning on nende reklaamnägu. FIFA eetikareeglite järgi ei tohi aga MMil osalevad mängijad otseselt ega kaudselt kihlveokontoritega seotud olla.

Rootsi jalgpalliliit loodab, et suudab FIFA-ga vajadusel uudses olukorras kompromissi leida.

Ibrahimovic ise on öelnud, et MM-finaalturniiri mängimine seisab vaid tema taga. «Ma igatsen Rootsi koondist. Kui ma midagi tahan, siis ma seda ka teen,» sõnas Ibrahimovic hiljutises intervjuus. «Eks näis, sest tegu on keerulise küsimusega. Ma tunnen, et kui ma suudan hästi mängida, võin koondisesse naasta. Ma ei taha saada kohta ainult seetõttu, kes ma olen. Uks ei ole suletud.»

Rootsi teatab MMile sõitva jalgpallikoondise 15. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles