Asendamatust mehest pingipoisiks vajunud Klavanit tabas jälle ebaõnn

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: Andrew Yates/Sportimage/PA Images/Scanpix

Novembris ja detsembris oli Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan Liverpoolis asendamatu mees. Kui ta lõi 1. jaanuaril mängus Burnleyga üleminutitel meeskonnale 2:1 võidu toonud värava, võis tõdeda, et 1) Liverpool pole 16 mängu järjest pidanud vastase paremust tunnistama, 2) Klavan on neist 16 mängust teinud algusest lõpuni kaasa koguni 13, 3) tegemist on peatreener Jürgen Kloppi 2015. aasta sügisel alanud  ametiaja pikima kaotuseta seeriaga.

Aga samal päeval ostis Liverpool kaitsjate üleminekusummade maailmarekordit tähistanud 90 miljoni euro eest Southamptonilt hollandlase Virgil van Dijki. Siis jäi Klavan haigeks ning kaotas kehakaalust kolm kilo. Treeningutele naastes sai aga vigastada. Ning selle ebaõnnejada tagajärjel saigi asendamatust eestlasest varumehe varumees ehk Liverpooli keskkaitsjate hierarhia neljanda koha omanik.

Viimase kahe kuu jooksul on Klavan koduklubi särgis platsile pääsenud ülivähe – Meistrite liiga kaheksandikfinaali kordusmängus FC Portoga vahetusest viimaseks 10 minutiks, kus sportlik pinge puudus (Liverpool juhtis kokkuvõttes 5:0). «Pean ootama, millal võimalus tuleb,» nentis Klavan üle-eelmisel nädalal Eesti koondise juures viibides. Joel Matipi vigastus laupäevases mängus Crystal Palace’iga avas Klavanile ukse. Aga ebaõnn tabas taas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles