Ott Tänak esitas Korsika ralli eel iseendale ultimaatumi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota rallimeeskonna sõitja Ott Tänak.
Toyota rallimeeskonna sõitja Ott Tänak. Foto: Valery Hache/AFP/Scanpix

Sel nädalavahetusel sõidetakse Vahemeresaarel Korsika ralli, mis on tänavuse MM-sarja neljas osavõistlus. Ott Tänak hoiab selle eel kokkuvõttes kuuendat kohta, kaotust tiitlikaitsjast liidrile Sebastien Ogier'le on juba 30 punkti.

Veebilehele wrc.com antud kommentaarides esitas Tänak tabeliseisust tulenevalt iseendale ultimaatumi. «Peame hakkama rivaalidega vahet vähendama. Oleme sel hooajal olnud konkurentsivõimelised igal teekattel. Meeskond näeb kõvasti vaeva, et auto oleks ka vastupidav,» rääkis mullune MM-sarja pronksimees.

«Monte Carlo rallil valitsesid väga erilised tingimused, mistõttu oli sealt keeruline palju teavet kaasa võtta, aga siiski oli meil Korsika-eelsele testile minnes teada, mida soovime saavutada. Kahepäevane test sujus korralikult ja arvan, et asjad liikusid õiges suunas,» lisas Tänak.

Tänak alustas MM-sarja teise kohaga Monte Carlos, aga oli Rootsis kõigest üheksas ning Mehhikos tuli võistlus tehnilise rikke tõttu pooleli jätta (tõsi, hiljem superralli süsteemi alusel jätkates õnnestus punktikatselt teenida maksimumsaak). Korsika ralli pole viimasel ajal Tänakule rõõmu pakkunud - 2015. ja 2016. aastal sai ta 10. ja mullu 11. koha.

MM-sarja üldseis enne Korsika rallit:

  1. Sebastien Ogier (Prantsusmaa, M-Sport) 56
  2. Thierry Neuville (Belgia, Hyundai) 52
  3. Andreas Mikkelsen (Hyundai, Norra) 35
  4. Kris Meeke (Citroen, Suurbritannia) 32
  5. Jari-Matti Latvala (Toyota, Soome) 31
  6. Ott Tänak (Toyota, M-Sport) 26
  7. Esapekka Lappi (Toyota, Soome) 23
  8. Craig Breen (Citroen, Iirimaa) 20
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles