Hamilton jahib järjekordset rekordit, seekord Räikköneni oma

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP

Kui Mercedese vormel 1 piloot Lewis Hamilton teenib pühapäeval sõidetavalt Bahrein GP-lt punkte, tõuseb ta ühele pulgale praeguse Ferrari piloodi Kimi Räikköneniga.

Nimelt on Hamilton teeninud MM-punkte järjest 26 etapilt. Räikkönen suutis aga vahemikus 2012-13 teenida Lotusega punkte 27 järjestikuselt etapilt, neist 19 jõudis soomlane ka poodiumile.

Viimati jäi 33-aastane britt punktideta 2016. aastal Malaisa GP-l, kui ta katkestas etapi mootoririkke tõttu.

Mõistagi ei rahulda Hamiltoni ega Mercedest Bahreinis pelgalt punktid, sest jahti peetakse eelkõige esikohale. Avaetapil Austraalias oli Hamilton selgelt kõige kiirem, kuid meeskonna valearvestuse tõttu kaotas ta esikoha Ferrari piloodile Sebastian Vettelile.

«Meil on suurepärane auto ning oleme valitsevad maailmameistrid. Paari täiendusega suudame võita ka Bahreinis,» sõnas Hamilton.

Mecedes on viimasel neljal aastal võitnud Bahreinis kolm korda, Hamilton on neist poodiumi kõrgeimal astmel seisnud kahel juhul. Mullu võidutses Bahreinis aga Vettel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles