Uus paljastus F1-s: Mercedes üritas sõitjaid vahetada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toto Wolff.
Toto Wolff. Foto: Photo4/LaPresse/lapresse

Red Bulli F1-meeskonna konsultant Helmut Marko rääkis Sport Bildile avameelselt, milliseid tehinguid Mercedese tiimi boss Toto Wolff on üritanud viimastel aastatel edutult läbi viia.

74-aastase Marko sõnul on Wolff üritanud palgata nii Sebastian Vettelit kui Max Verstappenit, kellel on praegu vastavalt Ferrari ja Red Bulliga 2020. aastani kehtivad lepingud.

«Toto üritas võistkonda meelitada nii Vettelit kui Maxi, aga mõlemad keeldusid,» ütles Marko.

Marko hinnangul on taolised plaanid muutnud ka Mercedese ja Lewis Hamiltoni vahelisi läbirääkimisi. 

«Lewis muidugi kuulis sellest kõigest ja tõstis oma hinda.»

Marko ei lisanud, millisest hooajast käib jutt ehk millal Wolff Vettelit ja Verstappenit palgata üritas.

Vettel sõlmis augustis Ferrariga uue lepingu. Septembris kinnitas Mercedes, et Valtteri Bottas jätkab nende ridades. Oktoobris sõlmis aga Vertappen uue lepingu Red Bulliga.

Hamiltoni praegune leping Mercedesega, mis kehtib tänavuse hooaja lõpuni, on sõlmitud 2015. aasta maikuus.

Hamiltoni sissetulek suureneb veelgi

Bild kirjutab, et Mercedes ja Hamilton peavad parasjagu läbirääkimisi jätkulepingu osas. Valitseva maailmameistri aastane sissetulek on kuuldavasti kasvamas 45 miljoni euroni.

Kui sellele summale lisada ka reklaamitulud, võib britt teenida järgneva kolme aastaga suisa 150 miljonit.

Wolff usub, et suuri üllatusi läbirääkimistes enam ei teki.

«Lewis ja meie oleme igal juhul samal lainepikkusel. Selline leping sisaldab lihtsalt üle saja lehekülje materjale ja selles on palju erinevaid punkte. Selle kõigega peab ühele poole jõudma,» sõnas Wolff.

Kui Toto Wolffil õnnestunuks oma plaanid täide viia, istuksid kolme tippvõistkonna sõitjad praegu ilmselt hoopis teistes autodes.
Kui Toto Wolffil õnnestunuks oma plaanid täide viia, istuksid kolme tippvõistkonna sõitjad praegu ilmselt hoopis teistes autodes. Foto: PAUL CROCK/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles