Tänaku mured avakatsetel: märjaks saanud pidurid ja isepäine tagaosa

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Korsika MM-rallil.
Ott Tänak Korsika MM-rallil. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Ott Tänak ja Martin Järveoja hoiavad Korsika MM-rallil kahe katse järel neljandat kohta, kihutades sekund-sekundis Kris Meeke'i ja Thierry Neuville'iga. Liidrile Sebastien Ogier'le kaotavad eestlased 25,1 sekundiga, ent Meeke'ist jäädakse maha vaid 4 ja Neuville'ist 1,7 sekundiga.

Avakatsel kimbutasid Tänakut piduriprobleemid, ent sellegipoolest sai ta Ogier' ja Sebastien Loebi järel kirja kolmanda aja (+18,1). «Katse alguses oli tee märg ja see võttis mult pidurid. Läks mitukümmend kilomeetrit aega, enne kui nende töötemperatuuri jälle paika ja pidurid korralikult tööle sain. Natuke alajuhitavust, aga üldiselt võib rahule jääda!» teatas Tänak ralliraadiole. 

Teise katse järel, kus Tänak kaotas Ogier'le 7 sekundit lisaks, ta enam nii heas tujus polnud. «Liiga õnnelik ma just ei ole. Hommikul polnud viga, aga praegu on auto tagaots väga närviline, raske on seda kontrolli all hoida. Nüüd saame õnneks tagasi teenindusse, seal saab asju sättida,» lausus Tänak.

Ralli jätkub Eesti aja järgi kell 16.12, kui päeva esimene ja teine katse läbitakse uuesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles