FIA president Todt andis Rally Estonia korraldajatele põneva soovituse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis ametlikul visiidil Rahvusvahelise Autoliidu FIA president Jean Todt avas täna Turbas MOMU Mootorispordi muuseumi ning osales liiklusohutuse teemalisel ümarlaual. 

Muuhulgas esitati Todtil ka Rally Estonia ambitsioonikat plaani pääsemaks 2021. aastal WRC-sarja kalendrisse.

Todt kinnitas Eesti ajakirjanikele, et alati tasub sellistest asjadest mõelda. Ehk unistada. «Elus löövad läbi ambitsioonikad inimesed. Ambitsioon on hea. Tore, et Eestis selline ralli on. Aga see on nagu koolis – kõike peab tegema samm sammult. Minu esimene soovitus on neil jõuda taaskord ERC-sarja (Rally Estonia oli ERC-sarjas 2014-16) ning kui seda saadab edu, siis miks mitte olla veel ambitsioonikam ning vaadata edasi.»

Eesti Autoliidu president Ari Vatanen kinnitas, et Rally Estonia on «rally of tomorrow» ehk tulevikku vaatav. «See on planeeritum, kui senine Rally Estonia ette nägi. Kui selline kontseptsioon lähima kolme-nelja aasta jooksul läbi läheb, siis on kõik võimalik.»

Vataneni sõnul tuleb olla aga originaalne. «Kui teeme tavalise ralli, mis on igal pool niikuinii kavas, siis Rally Estonia ei jõua MM-kalendrisse. Aga kui see on aken tulevikku, siis muidugi!»

Todtil jagus häid sõnu ka Eesti rallipaarile Ott Tänakule ja Martin Järveojale, kes hoiavad praegu Korsika rallil neljandat kohta. «Teil on väike riik, aga kire, entusiasmi ja tugeva alaliidu toel on võimalik tšempioniks kasvada. Motivatsiooni ja distsipliiniga on võimalik maailmameistriks saada.»

Todti siiras kõne tõi pisarad

Todt avas täna pidulikult ka Eesti Mootorispordi Muuseumi MOMU, mille rajajaks on teo eest ka Eesti Olümpiakomitee auhinna «Eestimaa Spordihing 2017» pälvinud Arno Sillat.

Todt tervitas täna 54. sünnipäeva tähistanud Sillatit südamliku kõnega, meenutades ka Sillati isa Reinu, kelle käe alt on pärit muuseumi esimene museaal.

«Sinu isa on kindlasti sinu üle uhke. Tervitagem teda aplausiga. Ma loodan, et minu poeg üllatab mind kunagi samamoodi,» sõnas Todt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles