Latvala saatuslikust väljasõidust: vana hea Jari-Matti lõi minus välja

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Andre Lavadinho/imago/PanoramiC

Korsika MM-ralli kaheksandal kiiruskatsel rajalt välja sõitnud Jari-Matti Latvala ütles pikemas intervjuus WRC-le, et talle sai saatuslikuks liigne enesekindlus.

Latvala sõitis kaheksanda kiiruskatse 17. kilomeetril vastu puud ning pidi rallipäeva katkestama. Üllataval kombel oli soomlane aga intervjuusid andes vägagi heas tujus. «Olen sellel rallil väga aeglane olnud. Väga tihti ma välja sõites õnnelik pole, aga sel korral saan pisut naeratada. Miks? Sest me saime lõpuks teada, miks me aeglased olime, ning parandasime selle vea ära,» ütles Latvala.

Nii läkski Latvala enesekindlalt vastu kaheksandale kiiruskatsele, kuid liiga mugav enesetunne sai talle saatuslikuks. «Läksin katsele ja auto oli suurepärane. Muidugi olin enesekindel ja vana hea Jari-Matti lõi minus välja. Hakkasin suruma ja siis lühikeses vasakus kurvis lasin pidurid blokki ja sõitsin juba tagumise küljega vastu puud.»

Lisaks kiitis Latval WRC autodele esitatud turvanõudeid: «Me olime valmis suureks kokkupõrkeks, aga see oli tegelikult üllatavalt pehme.»

Kuigi Latvala on kõrgest mängust väljas, teevad Toyota eest head sõitu Ott Tänak ja Esapekka Lappi, kes hoiavad enne laupäeva viimast kiiruskatset neljandat ja viiendat positsiooni. Kui Tänak jääb poodiumist 3,1 sekundi kaugusele, siis Lappit lahutab kolmandast kohast 13,5 sekundit.

«See on väga oluline, sest teame nüüd, et autol on kiirus olemas. Olime testikatsel hädas, aga nüüd tundub kõik hästi olevat. Poisid on homset arvestades päris heal positsioonil,» kiitis Latvala kolleege.

Ka meeskonna pealiku Tommi Mäkineni sõnul on Lappi ja Tänak seni väga ilusa päeva teinud. «Lappi on praegu väga kiire, võib-olla ainult Loeb on temast täna kiirem olnud. Suurepärane esitus tema poolt, tundub, et ta naudib täiega. Ka Ott teeb tublit sõitu. Eile oli meil veidi probleeme, aga tundub, et need on lahenenud. Homsest kujuneb muidugi väga põnev päev. Esimene katse on pikk ja mul on sellest katsest endal halvad mälestused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles