Blogi: Vettel võitis dramaatilise Bahreini GP, Toro Rosso sepistas üllatuse (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bahreini GP.
Bahreini GP. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP

Hooaja teise vormel 1 etapi ehk Bahreini GP võitis esikohalt startinud Ferrari piloot Sebastian Vettel. Poodiumile jõudsid ka Mercedese sõitjad Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton, kes lõpetasid vastavalt teisel ja kolmandal kohal. Üllatuslikult saavutas neljanda koha ning jäi esimesena auhinnatseremoonialt välja Toro Rosso piloot Pierre Gasly. Red Bulli sõitjad Daniel Ricciardo ja Max Verstappen katkestasid sõidu algfaasis. 

Esikümme: 1. Vettel, 2. Bottas, 3. Hamilton, 4. Gasly, 5. Kevin Magnussen, 6. Nico Hülkenberg, 7. Fernando Alonso, 8. Stoffel Vandoorne, 9. Marcus Ericsson, 10. Esteban Ocon.

ENNE VÕIDUSÕITU

Hooaja teisel F1-etapil Bahreinis läheb parimalt stardipositsioonilt rajale Sebastian Vettel (Ferrari), kes võitis oma karjääris 52. korda kvalifikatsiooni.

Teine oli ajasõidus Kimi Räikkönen (Ferrari) ja kolmas tema kaasmaalane Valtteri Bottas (Mercedes). Neljanda aja sõitis välja valitsev maailmameister Lewis Hamilton, kes stardib käigukasti vahetamise tõttu viis kohta tagantpoolt ehk 9. kohalt. Mäletatavasti oli hooaja esimesel etapil Austraalias Hamiltoni edu kvalifikatsioonis järgnevate ees mäekõrgune, paar nädalat hiljem pole sellest aga midagi alles jäänud.

Bottas seligtas Mercedese allajäämise tagamaid: «Ferrarid olid lihtsalt kiiremad. Oleme nädalavahetusel tegelikult edusamme teinud. Proovisime paari asja, mis ei töötanud, ning seetõttu oli ajasõidus vahe Ferraridega ka suurem. Loodetavasti suudab Lewis raskest seisust välja tulla.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles