Ralliekspert: kas Ott Tänak on nüüd Toyota esisõitja?

Urmo Aava
, Rally Estonia korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja
Ott Tänak ja Martin Järveoja Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA/AFP

Postimehe Korsika ralli blogi kommenteerida aidanud endine tipprallisõitja ja Rally Estonia korraldaja Urmo Aava usub, et Ott Tänak on kinnitanud Toyota meeskonnas oma kanda. Tänak sai Korsika rallil teise koha ning tõusis MM-sarjas kolmandaks. 

Aava ekspertkommentaar:

Hea on, et Ott murdis vana taaga, et Korsika ralli talle ei istu. Ta sai hea enesekindluse ning sai kinnitust, et ta on hea ka asfaldil. Kurb on see, et tiitlipretendent Neuville’il lõid välja tehnilised hädad ning midagi läks puruks, aga ralli on ralli. Kindlasti väärib Sebastien Ogier võitu ning Tänak-Järveoja teist kohta. Õiged mehed on õigetel kohtadel.

Kas Tänak on tõusnud Toyota meeskonna esisõitjaks? Jah. Seda näitabki praegune edetabel. Ott tegi muljetavaldava tõusu ning tõusis kolmandaks 45 punktiga. Praegu on Toyotas ikkagi nii, et esisõitja on Tänak, teine Lappi, kolmas Latvala. Lappi näitas väga head kiirust, aga ta on ka ise ka seda öelnud, et ta peab oma pea korda saama. 

Praegu on Toyotas ikkagi nii, et esisõitja on Tänak, teine Lappi, kolmas Latvala.

Latvalal on ikka väga raske. Ta ei tunne ennast viimasel ajal kuidagi kõige paremini. Väga kahju, et tal nii läks ja ta pärast puuga kokkupõrget katkestama pidi. Kui ikka pihta sõidad ja turvapuuri vigastad, siis pole midagi teha.

Loeb on kiire. Ja Loeb võiks ja peaks tagasi tulema. Tema tulek on ikka teisi sõitjaid korralikult motiveerinud. Aga see näitab ka Citroëni head hoogu - Meeke oli kuni õnnetuseni kiire, Breen sai Rootsis teise koha. 

Hea meel, et Toyota tõusis viimaselt kohalt kolmandaks. Tootjate arvestust on sel aastal väga põnev jälgida. Eelmisel aastal oli Ford nii kindlalt ees ja Hyundai teisena proovis midagi teha, aga ei suutnud. Sel aastal on ikka seis oluliselt põnevam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles