Takistussõidu sisemeistriks tuli Paul Argus

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Argus ja Renessin on takistussõidu sisemeistrid 2018.
Paul Argus ja Renessin on takistussõidu sisemeistrid 2018. Foto: Celin Lannusalu

Pühapäeval peeti Tallinnas Veskimetsa ratsakeskuses takistussõidu sisemeistrivõistlused, kus Paul Argus ja Renessin suutsid tiitlit kaitsta. Harrastajate sisemeistritiitel läks Älis-Sille Heinale hobusel Vedette B. Võistlust saab Postimees.ee lehel ka järgi vaadata.

Seenioride võistlus pakkus põnevust lõpuni välja. 20 paari seas, kes medaleid püüdma läksid, oli nii „vanu“ tegijaid kui ka uusi üritajaid. Kahevoorulise sõidu esimesest voorust pääses puhtalt edasi 11 võistluspaari, mille järgi võib oletada, et rada ei olnud just raskete killast. Seevastu teises ehk võitjate voorus, kus kõrgused olid juba 145 cm, eraldati terad sõkaldest. Kolmandana startinud Gunnar Klettenberg (RK Ruila Tall) hobusel Queensland tegi teistele püüdmiseks ette kiire raja. Järgmise nulliringi tegid Maarja Martinson (Tondi RSK) ja Donna, kes olid vaid 0,06 sekundit aeglasemad ning jäid lõppkokkuvõttes esimesena poodiumilt välja. Jäänud oli vaid kolm starti, kui ilusa sooritusega said hakkama Kertu Klettenberg (RK Ruila Tall) ja Toscana, minnes omakorda võistlust juhtima. Kahjuks ei saanud nad oma võidurõõmu pikalt maitsta, sest nende järel startinud Paul Argus (Tondi RSK) ning Renessin lausa lendasid takistustest üle ja jõudsid finišisse lausa 6 sekundit kiiremini. Kui viimasel võistlejal, Helene-Marie Rägol pudenes üks latt, oli medalikolmik selge. Argus kuld, Kertu Klettenbergile hõbe ja Gunnar Klettenbergile pronks.

Seenioride medalikolmik: Gunnar Klettenberg, Paul Argus, Kertu Klettenberg
Seenioride medalikolmik: Gunnar Klettenberg, Paul Argus, Kertu Klettenberg Foto: Celin Lannusalu

Paul sõnas peale võistlust, et võit iseenesest ei tulnud talle üllatusena, üllatav oli vaid see, kui kergelt see tuli. „Renessin on praegu väga heas vormis ja iseenesest ei olnud ka tänane rada nii raske, kui ma eeldasin. Nii et võit tuli seetõttu suhteliselt kergelt minu jaoks.“ Küsimusele, kas kaasa aitas ka kahe suure konkurendi Rein Pilli ja Urmas Raagi puudumine, muigas Paul „Eks öeldakse ju, et kui kassid on ära, siis hiirtel pidu. Nii on!“

Paul Argus ja Renessin.
Paul Argus ja Renessin. Foto: Celin Lannusalu

Seenioreid "soojendasid" harrastussportlased, keda oli stardis kokku 31 võistluspaari, kes omakorda jagunesid kolme soojendusse. Kui esimese soojenduse järel tundus, et rajameister Andres Treve oleks võinud isegi veidi raskema parkuuri teha, siis teine soojendus ühtlustas taset. Nii mitmelegi paarile sai saatuslikuks just viimane tõke. Päris mitmed favoriidid seega teise vooru üldse ei jõudnudki.

Võitjate voorus hakkas medaleid jahtima 15 võistluspaari. Esimese arvestatava soorituse tegi kuuendana startinud Maarja-Liisa Nõmm hobusel Romos Celine, kes asus võistlust juhtima. Talle pakkus tõsist konkurentsi kaks ratsanikku hiljem startinud Kätlin Kirik hobusel Banders B, kes on Maarja Martinsoni käe all sel aastal 130 cm tasemel mitmeid võite saavutanud. Paar tegi pea sekundi võrra kiirema aja ja läks omakorda esimeseks. Lõpu poole oli veel mitmeid kiireid paare, kes kahjuks aga ilma vigadeta ei pääsenud. Kui starti tuli Älis-Sille Hein tuntud ratsu Vedette B-ga, olid ootused kõrged. Paar näitas oma tõelist sisu ja tuli pea kolme sekundi võrra kiirema ajaga kui Kirik-Banderas. Nende tulemust enam taganpoolt tulijad lüüa ei suutnud ja nii krooniti Älis-Sille ja Vedette harrastajate sisemeistriteks. Hõbe läks Kätlin Kirikule ja pronks Maarja-Liisa Nõmmele.

Harrastajate esikolmik: Kätlin Kirik, Älis-Sille Hein, Maarja-Liisa Nõmm.
Harrastajate esikolmik: Kätlin Kirik, Älis-Sille Hein, Maarja-Liisa Nõmm. Foto: Celin Lannusalu

Älis-Sille sõnul on Vedette väga suure hingega mära ja sel aastal sujub nende koostöö hästi. "Teise vooru läksin ikka kindla mõttega võidu peale sõita. Võit tuli tänu ühele pöördele, mille treeneri soovitusel viimasel hetkel ikkagi teha otsustasin."

Älis-Sille Hein ja Vedette B
Älis-Sille Hein ja Vedette B Foto: Celin Lannusalu

Sisemeistrivõistlused takistussõidus jätkuvad järgmisel nädalal Ruilas, kui välja jagatakse medalid juunioridele ja poniratsanikele.

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles