Tänak leidis 10 000 pöördega pesumasinast loodetud stabiilsuse (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak on MM-sarjas ainsa mehena katsevõite kogunud kõigilt tänavu kavas olnud neljalt etapilt, Sebastien Ogier'l on aga neljalt rallilt kolm võitu.
Ott Tänak on MM-sarjas ainsa mehena katsevõite kogunud kõigilt tänavu kavas olnud neljalt etapilt, Sebastien Ogier'l on aga neljalt rallilt kolm võitu. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Üsna õnnelik, enam-vähem, saaks ka kiiremini... – umbes selliseid vastuseid jagas Ott Tänak tüüne rahuga pärast Korsika MM-ralli katseid. Niimoodi sõites saadud kindel teine koht paneb küsima: mis veel siis saab, kui eestlasel õnnestub Toyota lõpuks täielikult oma käe järgi käituma panna?

Tänaku jutt ei olnud kordagi pahur, vaid alati asjalik, viidates sellele, et ta teab hästi, kui palju Yarises veel peidus on. Kõige selle autost väljameelitamine võtab lihtsalt aega ning arvestades, et asfaldil kihutas eestlane Toyotaga esimest korda, võib «debüüdile» anda väga positiivse hinde.

Võtkem või pühapäevane 55 km pikkune maratonkatse. «Auto on natuke alajuhitav, nii et ei saanud maksimaalselt pingutada nagu laupäeval, aga püüan lihtsalt väga puhtalt sõita,» teatas Tänak finišisse jõudnuna ralliraadiole. «Mittepingutamise» tulemus? Katsevõit enam kui kümnesekundilise eduga kõikide konkurentide ees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles