Galerii: kuue mehega mänginud Kalev näitas CSKA-le hambaid, kuid pidi leppima kaotusega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev/Cramo näitas kõva sisu, kuid pidi Ühisliiga mängus 95:105 alla vanduma Ühisliiga liidrile Moskva CSKA-le.

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Kalev alustas mängu teadmises, et neil on kogu kohtumise jooksul kasutada vaid kuus meest, kellele lisaks on äärmisel vajadusel valmis sekkuma Madis Soodla. Sellest hoolimata mindi mängu kohe alguses 2:0 juhtima. Avaveerandi võitis Kalev lõpuks 25:20.

Teisel veerandajal jätkas Kalev rünnakul resultatiivselt mängimist. Samal ajal töötas hästi ka Kalevi maa-ala kaitse, mis oli agressiivne ning tekitaks Venemaa klubi mängijatele suurt peavalu. Poolaja lõpus tabas Martin Dorbek koos sireeniga kahese ning Kalev võitis poolaja 54:46. Küll aga tekitas Kalevi jaoks raskusi tõsiasi, et meeskonna kapten Kristjan Kangur tegi juba esimese poolajaga neli viga täis.

CSKA alustas aga teist poolaeg hoopis teise hingamisega ning püüdis Kalevi kiirelt kinni. Kaks minutit enne kolmanda veerandaja lõppu sai CSKA mitu kiiret korvi ning läks esimest korda mängu selgelt juhtima. Kolmanda veerandaja võitis CSKA 30:13 ning enne viimast vaatust oli seis Kalevi poolt vaadatuna 67:76.

Neljandal veerandajal oli Kalevi jaks otsas. Kaasa ei aidanud sellele ka tõsiasi, et Thomas van der Mars tegi oma viienda vea ning pidi veerandaja algfaasis väljakult lahkuma. Lõpuks kirjutas CSKA endale tabelisse 105:95 võidu.

Kalev andis mängule üles seitse mängijat, ainsana ei pääsenud platsile Soodla.

Kalevi parimana viskasid Kristjan Kangur 20 punkti ja Bojan Subotic 20 punkti, Branko Mirkovic lisas 17,  Martin Dorbek 16, , Janari Jõesaar 14 ja Thomas van der Mars 8 punkti.

ENNE MÄNGU:

Kalev/Cramo sai enne kohtumist valusa uudise, kui selgus, et peab hooaja lõpuni hakkama saama ühe oma võtmemängija, tsentri Cedric Simmonsita. 

32-aastane Simmons tegi pühapäeva õhtul Minski-mängu eel soojendust, kui tundis, et jala talla all käis läbi krõks. Ameeriklane lahkus kiiresti saalist ja ei naasnudki. Nagu nüüd selgub, polnud tegu väikese murega.

«Simmonsile tehti uuringud ja hetk tagasi selgus, et tal on talla all üks kõõlus (ladina k. plantaar) rebenenud. See tähendab kahjuks, et hooaeg on läbi,» nentis Kalevi abitreener Indrek Reinbok kurval toonil. Et uudis on nii värske, ei osanud ta veel lisada, kas keskmängija jääb taastusravi tegema Eestisse või lendab kohe koju.

Nii Ühisliigas kui Eesti meistriliigas on ammu mängijate üleminekuperiood lõppenud, seega ei saa Kalev Simmonsile asendajat enam tuua. Meeskonna ainsa tsentrina jätkab hooaega hollandlane Thomas van der Mars.

CSKA, kes võitis Euroliigas äsja põhiturniiri ja on liikumas samas suunas ka idaliigas, saabus Eestisse sisuliselt oma parimas koosseisus. Mängust jäävad vigastuse tõttu eemale vaid ameeriklasest leegionär Kyle Hines ja varumängija Mihhail Kulagin.

Küll aga on rivis ja ilmselt ka väljakul mitmed Euroopa tippmängijad eesotsas prantslase Nando De Colo, hispaanlase Sergio Rodriguezi ja Venemaa oma tähtede Viktor Hrjapa ja Andrei Vorontsevitšiga.

CSKA alistas alles esmaspäeval võõrsil Nižni Novgorodi 104:90 ning on kogunud Ühisliiga liidrina 19 võitu ja 2 kaotust. Meeskonna kreeklasest loots Dimitris Itoudis ei andnud seejuures põhimeestele puhkust - näiteks meeskonna suurim täht De Colo viibis väljakul suisa kõige kauem aega (28 minutit) ja viskas 21 punkti. 

Kalev/Cramo ja CSKA on Ühisliigas varem kohtunud üheksa korda, seis on Eesti klubi poolt vaadates 0:9 ning ainus alla kümnepunktiline kaotus pärineb just detsembrist. Neljast kodus saadud kaotusest kõige napim on eelmise hooaja 68:87. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles