Järelvaadatav: kui valus! Kalev/Cramo sai Ühisliigas Venemaa tippklubilt napi kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Kalev/Cramo korvpalliklubi leppis Ühisliigas kaotusega, jäädes võõrsil Venemaa tippklubi Peterburi Zeniidile alla 80:85. Postimees ja Kanal 12 tegid kohtumisest otseülekande. 

Kalevi mängijad alustasid avaveerandit võimsalt, minnes veerandi keskel kohtumist suisa kaheksa punktiga juhtima. Väikesele puhkusele mindi siiski kõigest 21:19 eduseisus. 

Teine veerandaeg algas aga taas Kalevi taktikepi järgi. Neli minutit enne esimese poolaja lõppu mingi kohtumist juba üheksa punktiga (41:32) juhtima. Poolaja võitis Kalev 47:40.

Teise poolaja alguses hakkas Zeniit vahet vähendama ning kaks minutit enne veerandaja lõppu oli seis viigis 56:56. Siis mindi aga jälle 7 punktiga ette (Briscoe oli selleks ajaks kogunud juba 19 punkti) ning viimasele veerandajale mindi vastu 65:58 eduseisus.

Zeniit läks lõpuks kohtumist juhtima alles 4.20 enne kohtumise lõppu, kui Artjom Viktrjovi vabavisked tõid tabloole 71:70. Paari minutiga suurendati vahe neljale punktile. Siiski jõudsid kalevlased vaid punkti kaugusele, kuid 2.20 enne lõppu sai Thomas Van der Mars oma viienda vea. 1.18 enne mängu lõppu tõi Kristjan Kanguri vabavise tabloole taas viigiseisu 78:78. 

Järgnes viimane põnevusminut: Marko Simonović tabas kolmese, Briscoe tabas kahepunktiviske, ent jättis vabaviske realiseerimata. Pool minutit enne oli Kalev veel kahe punktiga maas, ent Briscoe tegi otsustaval hetkel ründevea. Kalev proovis veel seisu parandada Jõesaare kolmepunktiviskega, ent see ei tabanud. 

Vigadega välja langenud Bojan Subotic viskas 24 punkti, võttis neli lauapalli, Isaiah Briscoe viskas 24 punkti, andis seitse resultatiivset söötu ja võttis neli lauapalli. 

ENNE MÄNGU:

Zeniit on kogunud 13 võitu ja 5 kaotust ning paikneb liigas Moskva CSKA ja Kaasani Unicsi järel kolmandal kohal. Parimal juhul säilitab Zeniit oma praeguse positsiooni, halvimal juhul võib langeda aga viiendaks.

Edasipääsuvõimalused minetanud Kalev asub 6 võidu ja 16 kaotusega 12. kohal.

Meeskondade tänavune esimene omavaheline mäng kujunes põnevuslahinguks, millest väljus 95:89 võiduga Zeniit.

Kalev läheb mängule vastu üheksa mehega. Sarnaselt CSKA-ga kohtumisele, kus Eesti meisterklubil oli kasutada vaid seitse mängijat, tuli liiga juhtkond õnnetut vigastustelainet (Erik Keedus, Cedric Simmons ja Gregor Arbet) arvesse võttes taas Kalevile vastu ja jätab trahvi tegemata. Reeglite järgi peaks igale Ühisliiga mängule andma üles vähemalt kümme mängijat.

Reedel 22. sünnipäeva tähistanud Isaiah Briscoe on meeskonna mänedžeri Kaarel Sibula sõnul andnud lubaduse väljakule naasta. Mäletatavasti sai ameeriklane poolteist nädalat tagasi kohtumises Raplaga reielihasesse puuka. Seejärel keeldus tagamängija osalemast nii Minski kui Moskva CSKA-ga mängus, kuigi arstid polnud seadnud talle mingeid takistusi edasi treenida ja mängida.

«Ka Sten (Sokk) on koosseisus tagasi, kuigi väike nõrkus on haigusest ilmselt veel sees,» lisas Sibul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles