MMil osaleva koondise treener vallandati kõigest kaks kuud enne finaalturniiri

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahid Halilhodzic (vasakul)
Vahid Halilhodzic (vasakul) Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS

Suvel Venemaal peetaval jalgpalli MM-finaalturniiril osalev Jaapan otsustas kaks kuud enne suurturniiri algust vallandada peatreeneri Vahid Halilhodzici.

Alates 2015. aasta märtsist Jaapanit juhendanud Halilhodzici asemel nimetati koondise peatreeneriks Jaapani jalgpalliliidu tehniline direktor Akira Nishino. Jalgpalliliidu presidendi Kozo Tashima sõnul kaotasid mängijad kommunikatsioonihäirete tõttu treeneri Halilhodzici vastu usalduse.

«Tegu oli kiireloomulise olukorraga. Meil polnud uue peatreeneri valikul suuri võimalusi ning otsustasime valiku teha alaliidu seest. Arvasime, et uus treener peaks olema keegi, kes on situatsiooniga kursis. Finaalturniirini jääb ju kõigest kaks kuud. Tegime selle otsuse, sest arvasime, et see tõstab meie meeskonna võimalusi MM-finaalturniiril,» ütles Tashima.

Jaapan mängib MM-finaalturniiril juba kuuendat korda järjest. Kahel korral on pääsetud alagrupist edasi, kuid mõlemal korral langeti kaheksandikfinaalis.

Jaapan alustab MM-finaalturniiri 19. juunil Kolumbia vastu. Seejärel mängitakse Senegaliga ning siis Poolaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles