Bjørndalenile järgnes Svendsen

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

LASKESUUSATAMINE. Juba kolmas Norra talispordiäss teatas nädala jooksul tippspordist loobumisest: esmalt tuli säärase uudisega lagedale laskesuusalegend Ole Einar Bjørndalen, siis kõigi aegade edukaim nais-murdmaasuusataja Marit Bjørgen ja nüüd Bjørndaleni kauane koondisekaaslane Emil Hegle Svendsen.

Nagu Bjørndalen võitles ka Svendsen otsust teatavaks tehes pisaratega. «Ma sooviksin, et mul oleks Ole Einari motivatsioon. Siis saaksin veel vähemalt paar aastat võistelda. Aga mul ei ole enam seda tahet,» võrdles 32-aastane Svendsen end 44-aastase Bjørndaleniga.

Svendsen tunnistas, et võitles loobumismõtetega juba jõuludest saadik. Ta lootis, et Pyeongchangi olümpia toob sära tagasi. Seal võitis Svendsen küll ühisstardiga sõidu pronksmedali ja kaks võistkondlikku hõbedat, kuid isu ka järgmist talve alustada ta ei tundnud. «Otsus on tehtud ja see on lõplik,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles