Skandaalne Petter Northug puistab viimaks südant

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Norra murdmaasuusataja Petter Northug teatas kohaliku meedia vahendusel, et temast ilmub sügisel elulooraamat.

«On aeg, et minu jälgijad saaksid teada, mida ma tõesti mõtlen ja tunnen,» sõnas kahekordne olümpiavõitja ja 13-kordne maailmameister NRK vahendusel. «Mul on palju huvitavaid lugusid rääkida,» lisas 32-aastane norralane.

Northugi elulooraamatu kaasautor Jonas Forsang: «See on väga avatud ja isiklik autobiograafia. Northug avaldas mulle väga palju muljet, jagas mõtteid oma elust ja sellest, mida ta on saavutanud.»

Northugi auhinnakapis ilutseb neli olümpia- (kaks kulda, üks hõbe, üks pronks) ja 16 MM-medalit (13 kulda, kolm hõbedat). MK-sarja üldvõitjaks krooniti Norra suusalegend hooaegadel 2009-10 ja 2012-13.

Lõppenud hooaeg oli Northugile kõike muud kui edukas. Teda vaevasid terviseprobleemid ning tema vorm oli sisuliselt olematu. Need asjaolud tingisid selle, et Northug ei mahtunud Pyeongchangi olümpiamängudel Norra koondisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles