Kullamäe Kalevi masendavast kuust: läks täiesti lappama

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe viimatises kaotusmängus Pärnuga Kalev/TLÜ meeskonda juhendamas.
Gert Kullamäe viimatises kaotusmängus Pärnuga Kalev/TLÜ meeskonda juhendamas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti korvpalli meistriliiga põhiturniiril kuuenda kohaga leppinud Tallinna Kalev/TLÜ peatreeneril Gert Kullamäel on veerandfinaalseeria eel Raplaga vaid üks lootus: «Et mehed enam-vähemgi tagasi rivvi saaks ja Rapla meist päris üle ei jalutaks, vaid peaks ikka pingutama ka.»

«Väikese Kalevi» põhiturniir lõppes parajalt masendavalt. 17. märtsil alistati Valga, seejärel saadi järjest viis kaotust – seejuures kaks TTÜ-lt ja üks Pärnult. Nii pääseski Pärnu tabelis kalevlastest mööda ja kohtub veerandfinaalis Valgaga, Kalevi osaks jääb aga duell mulluse finalisti Raplaga.

«Vahepeal saime oma asjad juba päris kenasti joonde, aga viimane kuu läks täiesti lappama. Järsku jooksis eriti palju halbu asju korraga kokku. Ma ei oskagi täpselt seisukohta võtta, miks – kas olid need amatöörklubile tüüpilised hädad või midagi muud,» mõtiskleb hooaja keskel Kalevi pealiku ohjad haaranud Kullamäe.

Ta loetleb murekohti: «Kaido Saksa vaevab põsekoopapõletik. Reimo Tamm ja Mario Paistel on olnud erinevad hädad. Serblane (Djordje Dzeletovic – toim) väänas päev enne viimast mängu trennis hüppeliigest. Pisiasju on ette tulnud veelgi.»

Põhiturniirist on jäänud veel üks kohtumine – ehkki sportlikult tähtsusetu -, kui laupäeval minnakse play-off’i soojendusetenduses vastamisi Raplaga. «Saame hea viis vs viis mängu! Loodetavasti tuleb meil ikka nii palju mehi kokku, ptui-ptui-ptui,» viskas Kullamäe võllanalja.

Veerandfinaalseeriale mõeldes lausus ta aga: «Ega mul ausalt öeldes väga vahet olnud, kes vastu tuleb. Mängime ükskõik kellega, põhiline, et mehed rivvi saaks. Selge see, et Rapla on selge favoriit. Meil pole vaja teha suuri plaane, vaid minna lihtsalt mängima ja parimat andma. Minu unistus on praegu, et Rapla meist päris üle ei jalutaks, vaid peaks ikka pingutama ka.»

Duellile vana sõbra, Rapla ametivenna Aivar Kuusmaaga Kullamäe erilist tähelepanu ei pööra. «Oleme Aivariga juba rahvale šõud piisavalt teinud, olnud erinevates mängudes vastamisi ja muud säärast. Ega ma tea, äkki on publik meist juba väsinud? Aga ma ei vaeva nende asjadega praegu üldse pead. Naudin lihtsalt protsessi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles