Ronaldo 97. minuti penalti viis Reali poolfinaali, Buffonile karjääri viimases euromängus punane!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Meistrite liiga viimased poolfinalistid on Madridi Real ja Müncheni Bayern. Real kaotas koduväljakul 1:3 Juventusele, kuid pääses kahe mängu kokkuvõttes 4:3 võiduga edasi. Bayern ja Sevilla leppisid 0:0 viiki, mis tähendas, et poolfinaali pääses 2:1 võiduga Bayern.

Avamängu 0:3 kaotanud Juventus alustas korduskohtumist võõral väljakul perfektselt, kui juba mängu teisel minutil mindi tänu Mario Mandzukicile kohtumist juhtima. 37. minutil lõi Mandzukic oma teise värava ning paratamatult tekkis küsimus: kas Juventus teeb seda, mida päev varem tegi Roma?

Teisel poolajal mängiski Juventus kolmandat korda Reali kaitsjad üle. Sedapuhku kasutas Keylor Navase jämeda eksimuse ära Blaise Matuidi. Juventuse 3:0 eduseis tähendanuks lisaaega, kuid mängu üleminutitel tegi Medhi Benatia karistusalas vea ning kohtunik Michael Oliver otsustas määrata Reali kasuks penalti.

See ei mahtunud kuidagi hinge Juventuse väravavahile Gianluigi Buffonile, kes valas oma pahameele Oliver peale välja. Kohtunik näitas itaallasele pikemalt mõtlemata punast kaarti.

Penaltit asus lööma ei keegi muu kui Cristiano Ronaldo, kes lõi palli külmanärviliselt ristnurka ning see tähendas, et tiitlikaitsja Real oli pääsenud poolfinaali.

Teises õhtuses mängus väravaid ei löödud, mis tähendas, et Müncheni Bayern pääses koos Liverpooli, Roma ja Madridi Realiga nelja parema hulka. Meistrite liiga poolfinaalid loositakse reedel.

Enne mängu

Kuigi mõlemas paaris on selged soosikud kodus mängivad meeskonnad, näitas eilne Roma mäng tugeva Barcelona vastu, et mitte milleski ei saa enne lõpuvilet kindel olla.

Eriti raske on seis mulluse finalisti Juventuse jaoks, kes jäi avamängus koduväljakul 0:3 alla Realile. Juventuse kukutamise ainusüüdlane oli selles mängus Cristiano Ronaldo, kes lõi kaks väravat. Üks neist väravatest pakkus kõneainet kogu nädala jooksul. Mõistagi käib jutt Ronaldo käärlöögist.

Ronaldo maailmale esitletud teos oli sedavõrd kaunis, et isegi Torino publik tõusis üksmeelselt püsti ja andis kunstnikule  au. «Rahva käitumine ütleb kõik, mul polegi vaja midagi lisada,» lausus Ronaldo imetabamuse eel palli karistusalasse läkitanud Dani Carvajal.

«Cristiano Ronaldol oleks õige aeg lahkuda Maalt ja hakata jalgpalli mängima Marsil,» kirjutas endine Reali kaitsja Alvaro Arbeloa Twitteris.

Müncheni Bayernil oli Sevillaga märksa enam madistamist. Kaotusseisu jäänud Saksamaa gigant vajas portsu õnne – mõlemad Bayerni väravad sündisid Sevilla mängija rikošetist –, et võtta koduseks kordusmänguks kaasa turvaline 2:1 võit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles