Video: Westbrook püstitas NBAs võimatuks peetud rekordi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Westbrook tegi ajalugu.
Russell Westbrook tegi ajalugu. Foto: TNS/Miami Herald/TNS/Sipa USA/Scanpix

Korvpalliliigas NBA tegi ajalugu Oklahoma City Thunderi tagamees Russell Westbrook, saades teist aastast järjest kogu põhihooaja keskmise tulemusena kirja kolmikduubli. Mitte midagi sellist pole varem NBAs keegi suutnud.

Mullu kordas Westbrook kolmikduubliga Oscar Robertsoni saavutust, sest peale nende kahe ei olegi hooaja lõikes keegi sellise tembuga hakkama saanud. Robertson kogus hooajal 1961-62 keskmiselt mängus 30,8 punkti, võttis 12,5 lauapalli ja andis 11,4 korvisöötu. Westbrooki numbrid olid mullu 31,6 punkti, 10,7 lauapalli ja 10,4 söötu.

Tänavu vajas Westbrook viimasest mängust Memphis Grizzliesiga vähemalt 16 lauapalli ja need ta meeskonnakaaslaste abiga lõpuks ka kätte sai. Ajaloolise lauapalli võttis tagamees kolmandal veerandajal, lõpuks kanti tema arvele 137:123 võidumängus 6 punkti, 19 lauapalli ja 20 korvisöötu. Põhihooaja lõpetas Westbrook keskmiselt 25,4 punkti, 10,1 lauapalli ja 10,3 korvisööduga.

Mõnevõrra Westbrooki saavutuse varju jäi asjaolu, et ajalugu tegi ka Philadelphia 76ersi tagamees Markelle Fultz. Hooaja eel noormängijate draft'is esimesena liigasse valitud Fultz sai debüüthooaja viimases põhiturniiri mängus 19 aastat ja 317 päeva vanana kirja NBA-karjääri esimese kolmikduubli, kui viskas 13 punkti ning võttis 10 lauapalli ja andis 10 korvisöötu. Sixers lõpetas põhihooaja 16-mängulise võiduseeriaga, sai idakonverentsis kolmanda koha ning läheb play-off'i avaringis nüüd vastamisi Miami Heatiga.

Eelmise rekordi oli seejuures alles 63 päeva tagasi püstitanud Los Angeles Lakersi rookie Lonzo Ball (20 aastat ja 15 päeva), kes valiti draft'is Fultzi järel teisena. Ball edestas napilt LeBron Jamesi, kelle esimene kolmikduubel sündis siis, kui James oli 20 aastat ja 20 päeva vana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles