Markkanen plaanib puhkusel pühenduda Eestiski populaarsust kogunud harrastusele

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Markkanen armastab korvpalli sedavõrd palju, et tahaks juba päev pärast hooaja lõppu saali harjutama minna.
Lauri Markkanen armastab korvpalli sedavõrd palju, et tahaks juba päev pärast hooaja lõppu saali harjutama minna. Foto: Bob DeChiara/USA Today Sports

Soome korvpallitäht Lauri Markkanen lõpetas möödunud ööl oma debüüthooaja NBA-s, visates Chicago Bullsi kaotusmängus Detroit Pistonsi vastu 20 punkti.

Markkanen tabas kohtumises kaks kaugviset, mis tähendab, et temast sai 145 õnnestunud kolmepunktiviskega Bullsi läbi aegade edukaim uustulnuk selles arvestuses. Kogu liiga rekordi võttis tänavu enda kätte Utah Jazzi Donovan Mitchell, kes tabas 186 kaugviset.

Jyväskyläst pärit Markkanenist sai muuhulgas neljas Bullsi mängija, kes kogunud debüüthooajal 1000 punkti ja 500 lauapalli. Enne 213-sentimeetrist soomlast olid sellega hakkama saanud Elton Brand, Dave Greenwood ja Michael Jordan isiklikult.

Markkaneni sõnul möödus 82-mänguline NBA põhiturniir üllatavalt kiirelt. 68 kohtumises kaasa löönud pallivõlurit ootab nüüd ees puhkus, sest play-off'i Chicago ei pääsenud.

«Vaatame, kui kaua suudan olla korvpallist eemal. Üldiselt olen läinud juba päev pärast hooaja lõppu pallisaali,» ütles heledapäine soomlane intervjuus Ylele.

«Pausi pikkus sõltub täielikult sellest, kas lumi on Soomes sulanud. Kui lund enam pole, saan mängida disc-golfi. Aga kui maa on veel valge, siis lähen saali veidi varem,» naeris Markkanen. Teatavasti on disc-golf ka Eestis viimastel aastatel palju populaarsust kogunud harrastus.

«Tahaksin tegelikult jätkata mängimist kogu aeg. Samas ütleb keha, et puhkust on vaja. Tean nüüd hästi, kuhu olen järgmisel aastal tagasi tulemas. Oskan seeläbi ka paremini valmistuda, sest ei pea kulutama aega mõtlemisele, millises linnas hakkan elama. Kindla teadmisega on päris mõnus minna puhkusele.»

Bulls oli tänavu 55 kaotusega tagantpoolt kuues võistkond NBA-s. Markkanen viskas keskmiselt 15 punkti mängus ja kuulus sellega viie resultatiivsema uustulnuka hulka.

 

??

A post shared by Lauri Markkanen (@laurimarkkanen) on

 

Good team win today!! ??? S/o to my Bro @kickstradomis for the ?? shoes!!

A post shared by Lauri Markkanen (@laurimarkkanen) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles