Galerii: Miller-Uibo sai Boltilt kuldmedali kaela

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kümnevõistleja Maicel Uibo abikaasa, 400 meetri jooksu olümpiavõitja Shaunae Miller-Uibo oli võidukas ka Rahvaste Ühenduse mängudel. Miller-Uibo sai kuldmedali kaela aga ei kelleltki muult kui kaheksakordselt olümpiavõitjalt Usain Boltilt.

Miller-Uibo püstitas 200 meetris mängude rekordi ajaga 22,09. Medalita jäi aga tema kange konkurent, jamaikalanna Elaine Thompson, kes jooksis 22,30 ning jäi neljandaks. Miller-Uibo järel teenis hõbemedali jamaikalanna Shericka Jackson (22,18), pronksmedali võitis Inglismaad esindav Dina-Asher-Smith (22,29). 

«Võistleme Elaine'iga palju ning ta annab alati endast kõik. Arvan, et pakkusime hea sõu,» vahendab Miller-Uibo sõnu Jamaica Observer.

Milliste tunnetega võttis bahamalanna aga just Boltilt kuldmedali vastu? «On meeldiv saada seda niivõrd suursuguselt sportlaselt,» sõnas ta. 

Mängude senine 200 meetri rekord oli 16 aastat vana ning kuulus Bahama sprinterile Debbie Fergusonile, kes jooksis 2002. aastal Manchesteris 22,20. Miller-Uibo isiklik rekord on 2017. aastal Zürichis joostud 21,88. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles