Torino kaose tekitajad võeti vahi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommipaanika Torinos 2017.aastal
Pommipaanika Torinos 2017.aastal Foto: GIORGIO PEROTTINO/Reuters

Itaalias on seoses eelmisel aastal Torinos Meistrite liiga finaali ülekande ajal aset leidnud rüselusega vahistatud kaheksa inimest, teatas Itaalia politsei. 

Kahtlusalused põhjustasid paanika San Carlo linnaväljakul, kus 30 000 inimest oli kogunenud vaatama matši Torino Juventuse ja Real Madrid vahel. Rahvast tihedalt täis väljakul vallandus kaos 10 minutit enne matši lõppu, kui teisel poolajal tekitasid inimestes paanika mitmed kõlanud plahvatused.

Selle tagajärjel tormijooksu korraldanud inimestest jäid väljakule maha nii nende jalanõud, kotid kui ka muidu risustatud pinnas. Pärast valehäire mõistmist naasti longates sündmuspaigale ja otsiti meeleheitlikult oma sõpru ning sugulasi. 

Kaks nädalat pärast intsidenti hukkus rüseluses vigastada saanud Erika Pioletti. Paanikas sai viga 1500 inimest.

Torino linnapea Chiara Appendino sattus pärast sündmust kriitikatule alla. Teda süüdistati turvameetmete rakendamata jätmises, mis on rahvaürituse korral hädavajalikud. 

Neljapäeval lõpetas prokuratuur mõrva- ja kriminaaljuurdluse, mille raames uuriti ka Appendinot ja tema endist personaliülemat Paolo Giordanat ja politseiülemat Angelo Sannat. Juhtumit saab viia edasi kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles