Tänaku tiimikaaslane avaldas edu saladuse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Foto: Andre Lavadinho/imago/PanoramiC

Toyota meeskonnapealik Tommi Mäkinen on korduvalt selle hooaja jooksul rõhutanud, et soomlane Esapekka Lappi on väga hea rallisõitja, ent tema eesmärk on tänavu kogemusi hankida. 

Korsika rallil näitas Lappi koos kaardilugeja Janne Fermiga, et kiirust neil jagub (võideti neli kiiruskatset), ent suurepärase esituse rikkus rehvipurunemine 11. kiiruskatsel. Kokkuvõttes sai Lappi kuuenda koha. 

Nädalavahetuse jooksul küsiti 27-aastaselt Lappilt pidevalt, mis on tema edu saladus. Nüüd rääkis soomlane WRC koduleheküljele antud usutluses, mis teda enesekindlalt sõitma pani. 

«Ma arvan, et kardivõistlustelt saadud kogemused aitasid mul parimat sõidujoont valida, seda eriti laiematel teedel nagu esimesel kiiruskatsel või punktikatsel,» selgitas ta. 

«Vahel nägin teel minu ees startinud autode rehvijälgi, kuid need polnud samas sõidujoones, mida mina olin valinud. Võib-olla seetõttu õnnestuski mul sekundeid võita,» ütles ta. 

Ühtlasi meeldisid talle uued kiiruskatsed, mis pakkusid peavalu ka kogenud sõitjatele. «Vanemate katsete teadmised andsid neile eelise,» rõhutas soomlane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles