Pariisi CSI GP parim eestlane oli täna Rein Pill

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Pill ja Alfons Ra Pariisi GP-l.
Rein Pill ja Alfons Ra Pariisi GP-l. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Laupäevase võistluspäeva Pariisis lõpetas CSI Grand Prix, kus osalesid MK-võistluses mitteosalevad hobused. Rein Pill ja Alfons Ra jäid kahjuks esimesena teisest voorust välja, kuid kogusid sellele vaatamata mitmeid Longines Ranking punkte.

Pariisi võistluse Grand Prix peeti kahevoorulisena kõrgusel 155 cm, kusjuures teise vooru pääses vastavalt juhendile 12 paremat. Eesti publiku rõõm oli suur, kui kolmandana startinud Rein Pill ja Alfons Ra lõpetasid parkuuri vigadeta, kuid paraku ületasid nad normiaega ja teenisid kaks karistuspunkti. Meie lootus, et Rein siiski 12 parema hulka platseerub püsis peaaegu stardijärjekorra lõpuni, kuid kahjuks ületas tagant kolmandana startinud Oliver Philippaerts Reinu tulemuse ning jättis meie sportlase esimesena teisest voorust ning seega ka auhinnaliselt kohalt välja. 13. koha eest kogus Pill siiski mitmeid Longines Ranking punkte.

Teises voorus läks tõsisemateks kiiruskatseteks, mille eesotsas olid Prantsusmaa sportlased. Enne kahe avavooru kiireima sakslase – Marcus Ehningu ja Daniel Deusseri – starte oli prantslastel suisa nelikjuhtimine. Deusser purustas aga hobusega Cornet kohalike lootused ja võttis klassikaliselt viimase startijana võidu. Teise koha pälvis Grand Prix sõidus vanameister Patrice Delaveau hobusega Aquila HDC, kolmas oli Cedric Angot hobusega Saxo de la Cour.

Daniel Deusser ja Cornet.
Daniel Deusser ja Cornet. Foto: Merike Udrik-Õispuu

GP-s osalesid ka Urmas Raag ja Carlos, kelle tulemuseks jäi 9 karistuspunkti.

Pariisi tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles