Blogi: dramaatilise Hiina etapi võitis Ricciardo, tiitlisoosikud jäid poodiumilt välja

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo.
Daniel Ricciardo. Foto: ALY SONG/REUTERS

2018. aasta vormel 1 hooaja kolmanda etapi, mis toimus Hiinas Shanghai ringrajal, võitis kuuendalt kohalt startinud Red Bulli piloot Daniel Ricciardo. Poodiumile jõudsid ka Valtteri Bottas (Mercedes) ja Kimi Räikkönen (Ferrari). Esikohalt startinud, kuid kaheksandana lõpetanud Sebastian Vetteli (Ferrari) sõidu rikkus Max Verstappen - hollandlane sõitis sakslasele otsa. Lewis Hamilton (Mercedes) saavutas neljanda koha.

Enne sõitu:

Laupäeval uue rajarekordiga (1.31,095) parima stardikoha teeninud Vettel sõnas pärast kvalifikatsiooni: «Esimeses sõidus kaotasin veidi kiirust, aga teadsin, et suudan paremini sõita.»

Esireast stardib ka tema meeskonnakaaslane Kimi Räikkönen, kes oli pärast kvalifikatsiooni ilmselgelt pettunud, öeldes, et lootis endalt paremat tulemust. Otsustavas kvalifikatsioonivoorus kaotas soomlane Vettelile 0,087 sekundiga.

Mõnevõrra üllatuslikult Mercedese piloodid selja taha jätnud Ferrarid jahivad hooaja esimest kaksikvõitu. Kui hooaja esimesel ja teisel etapil saavutas esikoha Vettel, siis Räikkönen teenis Austraalias kolmanda koha punktid ning Bahreinis katkestas soomlane ebaõnnestunud boksipeatuse tõttu.

Teise stardirivi moodustavad Valtteri Bottas ja tiitlikaitsja Lewis Hamilton. Vabatreeningutel head kiirust näidanud Mercedese piloodid kaotasid karjääri 52. kvalifikatsioonivõidu saanud Vettelile veidi enam kui poole sekundiga.

Kolmandast stardireast alustavad eelmisel etapil Bahreinis totaalselt põrunud Red Bulli piloodid Max Verstappen ja Daniel Ricciardo. Esikümne lõpetavad Nico Hülkenberg Renault’ga, Sergio Perez Force Indiaga, Carlos Sainz juunior Renault’ga ja Romain Grosjean Haasiga.

Tulemused:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles