Otepääl toimub tuleval hooajal kaks MK-etappi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves suusarajal.
Kristjan Ilves suusarajal. Foto: AFP / Scanpix

Kahevõistluse järgmise hooaja MK-kalender on paigas ning heaks uudiseks on see, et Otepää osavõistlus on ilusti kalendris sees.

Esialgses võistluskalendris Otepää MK-etappi kirjas polnud, kuid värskelt avaldatud kalendri järgi toimub Otepää MK-etapp 5. ja 6. jaanuaril.

Esialgsete plaanide kohaselt toimub tuleval hooajal Otepääl ka murdmaa MK-etapp, mis on kavandatud 19. ja 20. jaanuarile (kavas on klassikasprint ja suusavahetusega sõit – toim).

Möödunud hooajal pidi Otepääl toimuma samuti kahevõistluse MK-etapp, kuid lumepuuduse tõttu jäeti see ära.

Tehvandi spordikeskuse juhataja Jaak Mae sõnul pole suusaliidult MK-etappide korraldamise osas veel broneeringut tehtud. Samas kinnitati Suusaliidust Postimehele, et «ühel talvel kaks MK-etappi» on plaan, mille järgi praegu töö käib.

Ago Markvardt: etapp pigem toimub, kuid kuupäev on lahtine

Kahevõistluse MK-etapi korraldaja Ago Markvardt ütles Postimehele, et kahevõistluse MK-etapp tõenäoliselt Otepääl toimub, kuid täpne kuupäev on veel selgumisel.

«Meie eesmärk on neid kuupäevi veidi hilisemaks nihutada. Soovisime tegelikul kahevõistlust lükata veebruari esimesele nädalavahetusele. Siis tuleb karussell Jaapanist tagasi ja järgmine nädalavahetus oleks MK-etapp Lahtis. See oleks tiimidele hea,» ütles Markvardt.

Esialgu oli Eestil FISiga kokkulepe, et kahevõistluse ja murdmaasuusatamise MK-etappe korraldatakse kordamööda üle aasta. «Kuna me eelmise hooajal ei saanud lumepuudusel seda teha, anti meile uus võimalus,» selgitas Markvardt.

Ideaalis võiks murdmaa ja kahevõistluse MK-etapp toimuda Otepääl üheaegselt. «Tulevikus me sinnapoole rihimegi,» kinnitas Markvardt.

Praegu jääb Markvardt ootama FISi ametlikku kinnitust Otepää MK-etapi toimumiskuupäevade osas. Kui see on käes, hakatakse pingsalt eelarve kokkusaamisega tegelema. «Eelarve täna veel koos ei ole. Aga mõtteid, kuidas see kokku saada, on küll.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles