Kalev/Cramo lõpetas Ühisliiga hooaja kaotusega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond kaotas VTB Ühisliiga hooaja viimases mängus võõral väljakul BC Astanale 92:102. Postimehe ja Kanal 12 kohtumist kommenteerisid Karl Rinaldo ja Andres Sõber. 

Kalev/Cramo läks kohtumisele vastu kaheksa mängijaga, sest laatsaret täienes ka Bojan Suboticiga, keda mängule üles ei antudki. Postimehe andmetel segab Suboticit seljavigastus, mis on praegu suisa nii hull, et mehel on raske käiagi. Nõnda ei sõitnud montenegrolane ka Kasahstani, kuigi vahetult enne lennukile minekut käidi ka arstide juures.

Avaveerandi kaotas Kalev 16:24, poolaeg aga suisa 14 punktiga, 36:50. Janari Jõesaar viskas poolajaga 12 punkti. Kolmas veerandaeg kaotati 60:78, kuid neljanda veerandaja keskpaigas tegid kalevlased uskumatu tagasituleku. Veel kolm minutit enne lõppu suutis Cramo vahe vähendada siiski kuuele punktile (85:91), ent kaotas 92:102. 

Cramo parimana viskas Isaiah Briscoe 24 punkti, Branko Mirkovic lisas 20 silma. Astana edukaim oli Malcolm Grant 32 punktiga. 

Kalevi jaoks lõppes hooaeg kuue võidu ja 18 kaotusega. Jooksvas edetabelis ollakse viimasel kohal.

ENNE MÄNGU:

Kalev on Astana vastu viimasel ajal edukalt mänginud – kolm viimast mängu on võidetud, seda pärast kaheksamängulist kaotusteseeriat. Seni viimane, novembris peetud mäng (83:73), läks ajalukku Isaiah Briscoe võrdlemisi hiilgava profidebüüdina. Astana oli pikka aega play-off'i konkurentsis, ent nüüdseks on saadud järjepanu viis kaotust ja põhieesmärgiks on ei midagi enamat kui viimase koha vältimine ja – nagu Kalevilgi – kodune meistritiitel, kus finaalseeria algab juba 25. aprillil.

Alates märtsi algusest on Astana pidanud Ühisliigas seitse mängu – jagu saadi Tsmokist ja Himkist, ühe punktiga kaotati Lokomotivile ja Nižni Novgorodile, kuuega Parmale ja kindlamalt Unicsile ja Jenisseile. Astana selge liider on äsja 31-aastaseks saanud tagamängija Justin Carter, kes hoiab Ühisliiga resultatiivustabelis neljandat kohta (18,3) ning vaheltlõigete arvestuses on lausa esimene. Suurema osa oma karjäärist Türgis, sh Euroliiga-klubides mänginud mees viskas novembris Tallinnas 21 punkti. Korvi all valitseb nigeerlane Ike Udanoh (28, 203), kes ilmselt võtab tänavu endale Ühisliiga lauakuninga tiitli – hetkel juhib ta vastavat arvestust keskmiselt 8,4 lauapalliga. Kui Tallinnas piirdus ta kuue punktiga, siis viimase kaheksa mängu keskmine on 14,3 – sh viis kaksikduublit. Nii Carter kui Udanoh on Ühisliiga esikümnes mängust teenitud vabavisete arvestuses, ent tabavus jääb mõlemal keskpärase 70% kanti.

Ülejäänud põhitegijad on jänkid Anthony Clemmons (23, 186), kes tabab kaugelt ligi 50%liselt (Ühisliiga top3); ääred Larry Gordon (31, 196) ja kreeklane Leonidas Kaselakis (27, 202, Kalevi vastu 16 punkti) ning detsembris klubiga liitunud viskekahur Malcolm Grant (29, 185), kes viskas hiljuti Lokomotivi vastu 19 punkti, sh kaugelt 5/8 – temagi tabab kolmeseid 50%-liselt. Meeskonna pink on aga lühike – parim kodumaine mängija Anton Ponomarjov on visanud keskmiselt 4 punkti (Kalevi vastu siiski 9).

Astana on Ühisliiga edetabeli liidrite hulgas (teisel kohal) lauapallide ja vaheltlõigete arvestuses, visketabavuselt ollakse aga viimaste seas. Kalev/Cramo rivistusest puuduvad selgi korral Cedric Simmons ja Erik Keedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles