Võimsa tagasituleku teinud eestlane võitis oma klassi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump
Martin Rump Foto: Erakogu

Martin Rump sai Blancpain Asia GT autode ringrajasõidus Malaisia F1-Sepangi ringrajal neljanda koha, samas võitis eestlane oma klassi.

Sõit pakkus Rumbile ja kaassõitjale hiinlasele Franky Cheng rohkelt väljakutseid. Olles treeningutel ringiaegadega eesotsas, kujunesid ka Audi tehast Aasias esindava noore eestlase ootused kõrgeks. Kvalifikatsioonis olid nii Rump kui Cheng neljandad, mis andsid vastavad stardikohad kummassegi võistlussõitu. Esimest sõitu ehtisid turvaauto ja kaks kollase lipu sekkumist. Noormehed lõpetasid sõidu kaheksandana.

Teise võistlussõidu start oli täis draamat, kui esimeses kurvis löögi saanud Rump langes stardijageluses kuueteistkümnendaks. Läbi meisterliku tagasituleku õnnestus tal tõusta enne sõitjavahetust tagasi seitsmendaks. Cheng parandas Audi kohta veelgi ning finišis oldi neljandad, olles esimesed oma klassis Silver/Silver.

«Esimene võistlus uues tiimis ja uue tiimikaaslasega on tehtud ning tundub, et meil on päris head šansid. Tõsi, sõiduklassist tulenevate reeglite tõttu oleme sunnitud sõitma veidi raskema autoga – kaotame teistele sirgekiiruses ja ringiaegades, kuid Franky on üks parimaid Hiina sõitjaid. Ja sellel nädalavahetusel nägime, kuidas oleks saanud teatud asju paremini teha. Klassiedetabelis juhtimine on hea, aga sihime veelgi kõrgemale. Oleme Tais tugevamad,» sõnas ta.

Järgmine Blancpain Asia etapp toimub 12.-13. mail Tais Chang International ringrajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles